Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni abbam, hogy...

Tudnátok segíteni abbam, hogy összeállítsak egy költségkimélő táplálkozási étrendet?

Figyelt kérdés

Minden tippet , nem csak az étrenddel kapcsolatban ... szívesen várok:)

köszönöm szépen :)

2013. jún. 10. 13:19
 1/4 Andizsuzsi ***** válasza:

Ezt most annyire igyekeztél szépen megfogalamzni, hogy se füle se farka nem lett. Mi az, hogy táplálkozási étrend? Milyen étrend van, ami nem táplálkozási? És milyen szempontok szerint gondoltad azon kívül, hogy olcsó legyen?

Igazából költségkímélő étrend egészségesen nincs. Sajnos nálunk a jó minőségű élelmiszerek drágák. Igyekezz szezonális zöldségeket, gyümölcsöket vásárolni, azok általában megfizethetőek. A húsfélék közül a belsőségek olcsóbbak, a tojás is.

2013. jún. 10. 13:25
 2/4 A kérdező kommentje:
bocsi:) szóval olyat ami fogyokúrás mindenképpen... nem tudom nagyon, hogy reggel mit egyek meg délután, úgyértem, h mikor fehérje és mikor szénhídrát és mit lehet mindig enni-úgyértem, h 6ig kb...gondoltam akkor kajálok utoljára... mivel helyettesítsem ha csokit ennék nagynn meg ilyenek... köszi:)
2013. jún. 10. 13:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

a boltban csak alapanyagot vegyél, illetve főleg piacon.

kenyeret ne, ha naponta 100ft-ot spórolsz vele, 3 hónap után vehetsz kenyérsütőt, de addig lehet, hogy rájössz, nem is kell, sütőben is lehet.

ha sima bolti fehér lisztből sütsz, már az is jobb, meg olcsóbb is, de felturbózhatod egy kis őrölt olajosmaggal, zöldfűszerekkel.

reggelente kakaós csiga helyett főzzél kását:

pirított búzadarához forró víz, vagy zabpehelyből, vagy kukoricadara, ízesítheted kókuszreszelékkel, dejóval, lekvárral, fahéjjal, tejberizs, nagyon kiadós.

nyáron főzzél lekvárt pld bodzabogyóból, ingyen szedhetsz bárhol.

reggelire turmix: 1 alma, 1 banán, fél liter víz, plusz zöld levél: pld gyermekláncfű, bodzavirág, csalán, egyéb gyógynövény, amit teának is lehet.

csalánt főzeléknek is lehet fokhagymáva mint a spenótot.

ami olcsó és tápláló: babkonzerv

kenyérre kenni:

élesztőkrém:

1-2 hagyma apróra vágva, 1-2 deci vízben főzve, bele 1 cs élesztő elmorzsolva, 1-2 ek olaj, fűszerek, zsemlemorzsával a kívánt sűrűségre sűríteni, és kész. kiadós, laktató. ha veszel egy zacskó sörélsztőpelyhet bioboltban, tele van b vitaminnal, vassal, kb 700 ft, de sokáig elég, 1-2 kiskanál kell belőle egyszerre, egész jó sajt íze lesz tőle mindennek. pld vajas kenyérre is szórhatod.

2013. jún. 10. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Drágább, de tartalmasabb és jobb (s ha fogyózol, úgyis teljesen OK nem olyan sokat enni, azt inkább jobb cuccokból érdemes) magkenyeret sütni, illetve rakhatsz bele őrölt zabpelyhet is, az mégse liszt... Merthogy a lenmag szerintem nem jó önállóan, a többi olajos mag pedig drágább (én nem is szoktam ilyen célokra flancosakat, de szezámot azért igen, de nálam nem a költséghatékonyság a fő szempont, bár azért az is fontos).

Hm, a paradicsomos káposzta nem drága étel s igen jó, bár lehet, hogy jóllakni nehéz vele... De a zöldségbevitel főtt részének nem rossz, csodálatos most a friss zöldkáposzta, öröm vele főzni :)

Ha Hozzád passzol (mert ugye nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek fekszik ez), az energia jelentős részét zsírból vidd be, mert nemes egyszerűséggel az a legolcsóbb és legértelmesebb megoldás... Nyilván nagy szükség van fehérjére és zöldségekre, de ezek egészséges minimumszintje mellett még nagyon sok kalória kell, ami fehérjéből drága, sok szénhidrátot nem érdemes (itt is meg kell jegyeznem, hogy mások vagyunk, én hajlamos vagyok viszonylag sokat bevinni, de nekem az nem jó, csak éhes és enervált leszek tőle és sokkal többet eszem)... Marad a zsír, ami remek kompakt energiaforrás, nem megyek bele, hogy melyik fajtája, erről erősen megoszlanak a vélemények.

2013. jún. 10. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!