Összeszedünk néhány költségkímélő receptet?
Én sokszor szoktam főzeléket csinálni, szeretjük is, nem csak azért mert mondjuk a krumpli főzelék olcsó:)
De a krumplis tészta is fini:)
E mellett szoktam tortillát csinálni:
30 dkg rétesliszt,4 ek olaj, fél cs. sütőpor, 1 kk só, kb 3 dl langyos víz(lehet kevesebb)Ebbe lehet tenni még fűszereket, pl én bazsalikomot, oregánot szoktam.15 percig pihentetjük, utána kis gömböket tépünk, kinyújtjuk nagyon vékonyra, és serpenyőben kisütjük olaj, liszt nélkül.Akkor jó a tészta, ha sütés közben elkezd kicsit hólyagosodni.Mindkét oldalát megsütjük, ha kész egyből letakarjuk, akkor puha lesz.Ha nem takarjuk le kemény de az jó mártogatósnak:)Elég egyszerű és olcsó ez a recept, és akármit lehet hozzá enni.Ha van itthon darálthusi, akkor azt elkészítem, azzal esszük, plusz zöldséggel, tejföllel.De ha van maradék husi, fasírt azzal is jó, vagy csak simán tejföllel, zöldséggel, vagy vajkrémmel, párizsival, akármivel.Egy könnyű leves után tök jó második.Vagy akár husival egy egész étkezést kitesz.
A másik a pizza:45 dkg liszt, 1 ek só, 2 ek joghurt, vagy kefir, vagy tejföl, vagy akár tej, ami van otthon, plusz 3 dl langyos vízben élesztő plusz 1ek cukor, 1ek olaj.
Lehet kell hozzá még liszt.Ha megkelt kinyújtani, akár kör pizzasütőben, akár tepsiben, vastag tésztával vagy vékonnyal megsütni.Feltétnek akármi jó.Én vettem múltkor sűrített parit, felmelegítettem,tettem bele kis sót, cukrot, bazsalikomot, oregánot, ezt a pizzára, rá sajtot.De akármit lehet rá tenni, és elég sok kijön a tésztából.
Tudom hosszú lett amit írtam,de remélem valakinek bejön majd:)
Várom a ti bevált receptjeiteket, amik nem sok pénzből kihozhatóak:)
piskóta tészta és beledobálni befőtt meggyet :)
nem vagyok valami nagy szakács, de ezt szeretem
ööö...nem tudom ki vagy 2.,és nem is értem mit írsz...szerintem összekeversz valakivel.
elsőnek köszi, én is szoktam meggyes piskótát csinálni.
szia,
nekem van egy ilyen ikeás, kerek pizzasütőm, az 30 cm-es, mármint az átmérője, és kb 1 cm magas az oldala.Ebből a tésztából én 3 pizzát tudtam csinálni múltkor, vékony tésztás lett és csak nagyjából nyújtottam ki, inkább belenyomkodtam:)De akármilyen tepsibe csinálhatod, anyáék téglalap alakúba szokták, úgy vastagabb lesz a tészta, de nagyon fini:)ja és ha nem teflonos, akkor tegyél alá kis zsiradékot, hogy ne tapadjon le.És még annyit, hogy lehet felvesz több lisztet a tészta gyúrás közben, de ezt majd úgyis meglátod:)
JA és a tortillát is próbáld ki, hidd el, megéri:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!