Kb. mennyit fogyhatok így? (többi lent)
164 kg és 160 cm vagyok. Fogyni szeretnék. Most vettem fitness-bérletet nyárra. 2 naponta szoktam menni és kb. 3 órát vagyok ott. Ellipszisezek, futok, biciklizek, felülést csinálok, meg kb. végigmegyek az összes gépen (egy kis izom se értana). A gyümölcsöktől kisbaba -korom óta undorodom, ezért azt egyszerűen nem tudok enni, de arra gondoltam, hogy az étrendemet lecsökkenthetném húsra, halra, zöldségre, salátára és barna kenyérre, és természetesen nem ennék este 6 után. Inni bubimentes ásványvizet innék (most is csak azt) meg edzés után direkt erre kitalált italt. Szerintetek így kb. 3 hónap alatt (nyár végére) mennyit tudok leadni?
Kitartással nincs gond, tehát, "úgysem fogod bírni" hozzászólásokat nem kérek!
Miért ne bírnád? Mások is élnek így, ennyi edzéssel és hasonló étrenddel, sőt kenyér nélkül :P A 6 után nem evés nem mindenkinek természetes, nekem speciel eszembe se jutna, kaparnám a falat éjféltől tőle, általános vélemény, hogy ez egy mítosz, persze adott személynek lehet alkalmas.
Nem hiszem, hogy a gyümölcs hiánya gond lenne, ha elég zöldséget eszel, egy része legyen nyers.
Nem tudhatjuk, mennyit fogsz leadni, csak általánosságokat mondhatok, heti 1 kilónál többre nincs értelme számítani zsírból fogyva, de fél kiló is szép eredmény.
Az hogy este hat után tilos enni, hülyeség. Olvasd el ezt: [link]
Ha sokáig nem eszel, a tested elkezdi lebontani azt a kevés izmodat is, és hiába leszel sovány, nem lesz semmi formád. Azt pedig senki sem akarja.
A három óra edzés amúgy sok. Legyen másfél és legyen intenzívebb!
Egy két tipp még: igyál sokkal több vizet, egyél fehérjedúsan (főleg este).
Havonta 3-4 kilónál többet nem is szabad leadni, mert az azt jelenti hogy túl nagy a kalóriadeficit és izmot bontasz!
Azért írtam a "nem bírnád" részt, mert sokan úgy vannak vele, hogy aki túlsúlyos, és előtte nem sportolt, az egyik napról a másikra nem áll rá.
oké, akkor az este 6 után rész kihúzva :)
természetesen ennék, csak mondjuk nem ennék édességet, a nyári reggeleket nem lángossal kezdeném, nem fagyiznék stb.
miért sok? én 3 óra után kezdtem úgy érezni, hogy legyengültem, de utána még simán átbiciklizek a városon, hogy hazaérjek és nem halok meg.
intenzívebb?
bemelegítés kb. 5 perc --> ellipszis 60 perc --> bicikli 20 perc --> taposógép 10 perc --> farizom gép 5-5 perc mindkét lábra --> futópad --> 15 perc. ez eddig 2 óra. a maradék 1 órában felülésezek, a multi-jungle-t használom, hasprésezek, kombinált hasprésezek, combfeszítő/hajlító gépet, ülőlábtoló gépet használok + combtávolító-közelítő. ezeket felváltva, 20 után cserélek, aztán kezdem előröl csak több súllyal.
vagy valami jobb ütemterv esetleg?
Mivel beteg vagyok (nem megfázás!) ezért alapból rengeteget kell innom, különben elájulok.
Még egy kérdés: ugye edzés után 1 órával nem eszünk, ezt tudom, de az ivással mi a helyzet? Edzés után, vagy közben igyak?
Köszi a segítséget és természetesen ment a zöld pacsi! :)
Te jó ég*
(ha ezt az infótanárom meglátja kiakad! :D )
Intenzívebb alatt azt értettem hogy ne 60 percig legyél az ellipszisgépen, hanem pl feleannyit de gyorsabban csináld vagy erősebb fokozaton! 60 perc egyébként is nagyon sok egy mozdulatból!
Ha nagyon sok repetitív mozgásmintát folytatsz akkor az ízületeid is megbánhatják hosszabb távon!
Ja és ezt sem értem. Edzés után 1 óráig nem szabad enni? Ez hatalmas félreértés. Pontosan edzés után van egy fél-egy óra hosszú ablak, ahol a szervezetednek a legnagyobb szüksége van tápanyagra! Ezért ajánlott vagy egy teljes étkezés, vagy egy fehérje+szénhidrát turmix edzés után.
(a szénhidrát, ami akár szőlőcukor is lehet, azért kell mert visszatölti az izmok glikogénraktárait, plusz segíti a fehérje beépülését)
értem. köszi a tippet :)
nekem eddig azt mondták, hogy ne egyek utána, viszont protein-turmixot szoktam inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!