Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez az edzes jo lenne fogyashoz?

Ez az edzes jo lenne fogyashoz?

Figyelt kérdés

[link]

Szeretnek fogyni az elkovetkezo 7 hetben par kilot. Legalabb 5 kilot szeretnek. Mar szules utan sikerult egy kegyetlen dietaval heti 1 kilot fogynom, de most szeretnem a testem is formalni. Igy a bevalt dieta mellett edzeni is szeretnek. Valamilyen mozgast a 7 het letelte utan is szeretnek vegezni, de visszafogottabban, mert szeretnenk elkezdeni probalkozni a kistesoval. Az egyik oka a fogyni akarasomnak pontosan ez, hogy egy kicsit kevesebbrol induljak, plusz a testem fizikalisan erosebb legyen. A masik ok, hogy osszehazasodunk 8 het mulva, s szeretnek a leheto legjobban kinezni:D A 3. oka meg az, hogy alapjaraton szeretnek jobban kinezni. Ha meglesz a kisteso, utana ujra belevagok. Terhesseg alatt meg majd keresek terhes tornat. (elozo terhessegemet kabe 15 kilo plusszal kezdtem es 15 kilot szedtem fel. Szulessel csak a baba sulya meg az egyebek sulya ment le, baromi nehez volt lefogyni. Most "csak" 8 kilo van rajtam folosleg, ami eppen eppen elmegy, de jobb lenne, ha csak max 3 lenne:D BMI tablazat szerint 11 kilo van most rajtam, de voltam mar annyi kilo, es akkor gebenek ereztem magam. )

Tudtok esetleg mas videot ajanlani, ha ez nem jo? Olyan kell, amit otthon, kis helyen, eszkozok nelkul tudok vegezni, es max 1 oras.

Mennyire lenne hatasos ez a program, 7. het vegere esetleg latszana valami szerintetek? Mondjuk most inkabb az erdekel, hogy vekonyabb legyek es fizikalisan jobb eronletbe keruljek. Ennyi ido alatt nem is varnam el, hogy latszodjon 1-2 helyen, hogy izmosodom.

2013. jún. 2. 09:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Gratula a babóhoz és a szép tervekhez!

Szeretnék segíteni, ezért írok.

Majdnem minden saját testsúllyal végzett erősítő edzés jó a maga nemében, tehát erősít, tónust ad az izmoknak.. szükség van rá. Különbséget teszünk különböző intenzitású, ellenállású edzések között (gyors guggolás - nagy intenzitás, 1-lábas guggolás nagy ellenállás-> nagy izomfeszülés) valamint nekem mániám az ízületek terhelésének figyelembevétele. Lehetőleg végezzünk szabályos gyakorlatokat, amelyek így vélhetően nem fogják túlterhelni az ízületeinket.. ez mindenkinek fontos.

+ kategória bizonyos gyógytornák, amelyektől az izommunkán kívül egyéb jó hatásokat is várhatunk, például általános jó hatást jóga, qigong gyakorlástól.

Ezzel az edzés fogyásban betöltött szerepe csaknem túl van tárgyalva, szerintem. Jó a p90x és a hasonló edzések is.

Viszont "Mar szules utan sikerult egy kegyetlen dietaval" ezzel mi lesz?

Ez jó terv (én most nem hozok értékítéletet)? Kegyetlen diéta vajon jó bárkinek is? Állandó hízás-fogyás lenne az élet körforgása?

Meggyőződésem, hogy olyan életmódot kell kialakítani, amit nem stresszként kezel az ember, hanem erőt merít belőle, minél inkább az egészséget szolgálja. Ami mellett nem a túlsúly szaporodik, még várandósság alatt sem.

Logikusnak tűnik, hogy ha az edzésben az ember kitartó, megvillantja az Akaratát akkor a táplálkozásában, ami legalább olyan fontos még ennyit kipréseljen magából. Mindkettő megtérül, mert a megfelelő edzéshez hasonlóan a helyesen megválasztott táplálkozás idővel nem lemondást fog jelenteni, hanem óriási energialöketet a mindennapokhoz. Sokak szerint ez, és az egészség a legfontosabb dolog.. amit érdemes átadni azoknak akiket szeretünk (tehát a szeretet mellett mi mást adhatnánk a gyermekeknek, mint az igazi egészségtudatosságot és ennek a használható, letisztult eszközeit. Ehhez viszont nekünk is így kell élnünk, amibe a kegyetlen diéta nem férhet bele)

2013. jún. 2. 10:12
 2/2 A kérdező kommentje:

A kegyetlen alatt azt ertem, hogy allandoan ehes vagyok (szinte nem is tudok jollakni), Kiszamoltam es 1200 kalorias napokat tartottam. Nem mindenrol mondtam le. Kenyerrol peldaul nem tudtam, igy a leheto legkevesebb kaloriatartalmu kenyeret ettem (szeletenkent 45 kaloriasat) Ebedre halat ettem, natur, parolva, parolt zoldsegkorettel. Semmi so. A hal nem igazan a szivem csucske, ha csak lehet, nem eszek halat. valami mast kene kitalalnom, ami fogyaszt de ez volt a leghatekonyabb. 25kilo plusz sullyal nagyon elszant voltam, gyorsan akartam fogyni. Heti egy kilo lement, vegere csak plusz 5 kilo volt rajtam, 3 kilo jott vissza.

Most viszont kevesbe drasztikus dietat szeretnek, kicsit tobbet fogyasztani, melle mozogni. Igazabol az lenne a legjobb, ha minden nap futnek 5 kilometert es amellett annyit ehetnek, amennyit akarok. De sajnos a labam majdnem tonkrement a tinikoromban vegzett futoedzesek miatt. Sportolo voltam, korulbelul 10 evesen kezdtem. 12 evesen volt, hogy 15-20 kilometert futottam. Azt mondtak a ludtalpon, bokasullyedesen segit...hat tevedtek....rosszabb lett. Emelle meg betarsult, hogy apukam nagyanyjatol orokoltem a butykos labat. Hatalmas bugykom volt, ami 10 perc GYALOGLAS utan fajt, nem hogy futastol. Akkor kezdett el durvulni, mikor elkezdtem futni. Es a butykom egyre csak nott....mindket labamon. 15 evesen mutottek, a bal labamon levo butyokbol vagtak le jocskan, s azt mondta az orvos, ha par ev mulva nem akarom megismetelni a mutetet, jobb, ha feladom a futast. Abbahagytam. Azota nem nott olyan brutalis mertekben. De nagyobb, mint mutet utan. Uszas lenne a legmegfelelobb, de az uszas draga sport es tobb idot vesz igenybe. Egy ilyen edzes, ami a videon van, viszont nem olyan megerolteto a labnak.

De csak most szeretnek brutalis lenni magamhoz, mert szorit az ido. Mar el kellett volna kezdenem hamarabb:D

Nem tudok lemondani egesz eleten at az etelekrol, megvaltoztatni az etrendemet, ezert inkabb a mozgast fogom mindennapossa tenni. Szeretek pizzazni, csokit enni, sutit enni, akkor, amikor akarok, ezt nem tudom feladni. Megneztem mar jo nehany ilyen kaja ajanlatot, hogy mire kene valtani az egeszsegesebb eletert, az eletmod valtasert es legtobb kaja egyaltalan nem tetszik.

Annak idejen apukammal futottam, o nagy sportolo, szerintem hamarabb futott, mint jart:D o azt eszik, amit akar es akkor, amikor akar, sulytartasahoz csak futnia kell, amit szeret is. Ezert ugy dontottem, en is probalok egy olyan mozgasformat keresni, ami nem vesz tul sok idot el a mindennapjaimbol es ehetek mellette. Lehet, nem egeszen jol gondolom:D De en mar csak ilyen onfeju vagyok:D

Koszonom a valaszodat, kedves elso.

2013. jún. 2. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!