Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » SÜRGŐS! Főtt fehér rizst vagy...

SÜRGŐS! Főtt fehér rizst vagy főtt krumplit (héjábanfőtt) érdemesebb enni diéta közben?

Figyelt kérdés
Tudom hogu egyik se a legideállisabb de még is csakmelyiket INKÁBB???

2013. máj. 31. 10:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nincs érdemi különbség.

Lehetne a krumpli jobb, mert kevesebb keményítő van benne.

Igazából mindkettő ergya, de a rizsevés kevesebb MÁS betegséget okoz. Hízáshoz meg mindkettő hozzájárul, lehet nincs is értelme rangsorolni. EGYÉB okok miatt a rizs jobb. Egyébként meg a saláta :)

2013. máj. 31. 13:50
 12/16 anonim ***** válasza:

Bizony a jólakás igen fontos!

Ezért mielőtt elkezdtem a fogyózást, előtte már hónapokkal lecseréltem a tányérjaimat gyerektányérra = a pszichikai hatás, hogy attól kezdve ugyanúgy tele tányér kaját eszek, de ez az előző mennyiségnek mégiscsak a fele!! :))

Így amikor végre nekiláttam a tényleges fogyókúrának, feleannyival is beérem, mint amit korábban ettem.

Így könnyedén dönthettem a krumplievés mellett, mert számolj:

ha a krumpli ch-tartalma egyharmada annak, mint ugyanannyi rizs ch-tartalma, és pl. 2x annyi krumplit megeszek, mint amennyi rizst te eszel, én akkor is még csak kétharmadnyi ch-t viszek be a szervezetembe, mint te, és mégis valószínű hogy jobban érzem magam náladnál.

Mondom én!

De hát kinek ez, kinek az használ, nincs minden emberre egyformán igaz ezen a téren, ezért szerintem nem is igazán érdemes itt az "igazságot" osztani!

2013. jún. 1. 09:05
 13/16 anonim ***** válasza:

.. krumpli.

A krumplinak kb. 18-20%-a keményítő, a zellernek, répának meg 4-8%-a. Ennyit a zöldségek ch tartalmáról.

2013. jún. 1. 09:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Most mi bajod van Tápi?

Itt most a krumplit nem a zöldségekkel, hanem a rizzsel hasonlítottuk össze!!!!

Ne keverd már a szozont a fazonnal!

Másrészt majd a kérdező eldönti, hogy akkor ő a te általad szentnek tartott könyvek és akármik által követendő szempontokat, vagy esetleg valami más szempont alapján választja-e ki, hogy mit fog enni?

Még az is meglehet, hogy próbaképpen egyik nap az egyiket, másik nap a másikat eszi, és így saját tapasztalata lesz, másrészt biztosan nem lesz egysíkú, egyhangú az étkezése!!! :))))

2013. jún. 1. 10:11
 15/16 anonim ***** válasza:

diéta közben? krumplit, úgy ahogy írtad, héjában főzve.

egyébként helyesen teszed fel a kérdést: inkább...

2013. jún. 1. 10:15
 16/16 anonim ***** válasza:

Én inkább rizspárti vagyok, ha már keményítőforrásban gondolkodunk. Egyébként semmi bajom.

De mégis van egy.. le tudnád írni hogy sósav faktorozása közben ha nem forralod fel és hűtöd le az oldatot az milyen hibának számít (szénsav marad az oldatban, ez pedig nyilván zavarja az indikátort).

Illetve a hűtés miért kell?

Ezek jelenleg nagyobb kérdések mintsem krumpli vagy rizs. A krumpli elvileg jóval erősebben károsítja a bélfalat mint a fehér rizs. Ezt kellene számításba venni elvileg, GI és keményítő szempontjából egyik sem jó. Rizsben több a keményítő, viszont laktatóbb. Krumpliban kevesebb a ch, de ha éhes akkor többet eszik belőle hogy ugyan ott legyen mint rizzsel.

2013. jún. 1. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!