SÜRGŐS! Főtt fehér rizst vagy főtt krumplit (héjábanfőtt) érdemesebb enni diéta közben?
Nézd meg a ch-tartalmukat:
a rizs ch tartalma közel azonos a fehér kenyér, és a fehér liszt ch tartalmával: 10 dkg-ban cca 77 gram van, míg a krumpliban csak cca 25 egységnyi.
Tessék választani!
a dietetikusok a rizst ajánlják, mert lassan lebomló CH-t tartalmaz, míg a krumpli gyorsan lebomlik, hamarabb éhes leszel utána
de ha lehet, akkor basmati rizst használj fehér rizs helyett
1.válaszolónak: akkor a krumpli?
2.válaszolónak: akkor a FEHÉR rizs?
annyira jó hogy mindenhol és mindenkinek más a véleménye :p.;) Köszi hogy válaszoltatok.
1-es vagyok!
Én a krumplit választottam!!! (Mult időben beszélek!)
No igen, ez a mindenki mást mond effekt gyakori. Én nem vagyok szakértő, nem tudom kimérni, hogy mi és mennyire káros/hasznos anyag van az ételekben, amiket olvastam, az alapján a rizs a jobb, ráadásul az engem speciel nagyságrendekkel jobban laktat. De bármelyik jobb, mint a glutén, nekem mindenképp :P Én azt enném, amire jobban vágyom, az a helyzet. S persze a mennyiség igen fontos. A rizsnek magas a GI indexe, az tény, bár állítólag ezt változtatja, ha más dolgokkal együtt eszed, ami ugye tipikus...
(Ja én egészség szempontjából veszem figyelembe, a fogyás olyan kis misztikus dolog, max. lassul vagy többet mozog az ember vagy tudomisén, de az egészségtelen ételeket jobb kerülni, amennyire lehet.)
A ch-tartalom mellett azt is érdemes megnézni, hogy melyiket emészti meg a szervezet könnyebben. És ugye azt tudjuk, hogy minél nagyobb a víztartalma egy kajának, annál könnyebben emészti a szervezet. Tehát ez esetben is a krumpli a nyerő.
Én is tudom, hogy amikor rizst eszek (amit egyébként imádok mindenféle-formában!!), akkor sokkal hamarabb jól lakok, de itt most a kérdező diétázásról beszél, és nem azt kérdezte, hogy melyikkel lakik jól előbb vagy utóbb.
Én elmondtam a saját véleményemet, a saját választásomat, nem feltétlenül kell ezzel egyetérteni, ha valaki más szempontok alapján, másként dönt, szíve joga neki is!
Márpedig a jóllakás roppant fontos szempont a diétában. Eléggé alááshatja a diétát, ha az ember evés után hamar megéhezik és kaparja a falat - avagy eszik újra...
Ha én fogyni akarok, nyilván a laktató, tápláló, de ahhoz képest kevesebb kalóriát jelentő ételt keresem. Nekem momentán a minél nagyobb zsírtartalom a nyerő, de nem vagyunk egyformák :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!