Mit tegyek most?
Engem soha sem érdekelt a súlyom,4 éves koromig sovány voltam,de egy antibiotikum miatt elhíztam.2évvel ezelőtt egy bizonyos dolog miatt el kezdtem fogyózni(vagyis már előtte voltunk dietetikusnál,de az nem járt nagy sikerrel).Telt múlt az idő,rengeteg sporttal és kevesebb étellel lefogytam85 kg-ról 63kg-ra.Anyukám már akkor is nagyon féltett nehogy valami bajom legyen.Megint teltt múlt az idő lefogytam 52kg-ra,nagyon szenvedtem és ebből a kiutat csak az önvagdosás jelentette,anyukám észrevette én abbahagytam.(ez lassan 1fél éve volt.Megint telt múlt az idő most jelenleg 44-47 kg kötött vagyok,de annyira félek hogy elhízok(van mikor sokat eszek és utána addig sportolok még levegőt kapok.Tegnap már elértem egy pontot ,ráléptem egy útra amire nem akartam,csak mikor nem is ményen,de vagdosom magam minden szepp lesz,minden fájdalmam elszáll.Igaz az a mondás ,hogy a lélek fájdalmánál nincs nagyonn fájdalom..
A vagdosást azért kezdtem újból,mert annyi rossz gondolat annyi rossz emlékem van a súlyommal kapcsolatba,hogy már nem tehettem mást pedig harcoltam ellene.Segítsetek ,adjatok valami tanácsot
13/l/160/45kg
Ja és minden gondolatom az evés és a súlyom körül forog.
Enni eszem rendesen.
Nem te tehetsz róla, de anyukádnak tényleg nem fordul meg a fejében, hogy el kéne téged vinnie pszichológushoz?
Mert te, a korodból adódóan és mert látszik, hogy ez rég túlnőtt rajtatok, nem sok mindent tudsz ez ellen tenni.
Komolyan a szívem szakad meg, amikor ilyeneket olvasok gyerekektől, akik keresik a helyüket a világban és a szülőjüknek pedig fogalmuk sincs, hogy mit kellene tenniük, vagy nem is érdekli őket. Nem tudom, anyukád melyik kategória. És az ilyen gyerekek fognak még felnőtt korukban is szenvedni, ha megélik.
Szó sincs ilyesmiről.
A szüleim nagyon szeretnek és minden nap végig hallgatom ,hogy ilyen anorexia olyan anorexia .Próbálnak segíteni.
Anyukám elvitt az endoklinra is.
Szpihológushoz meg azért nem ,mert megígèrtem,hogy abbahagyom ,mart láttam,hogy nagyon szenved,akkor komolyan is gondoltam.
Az anyukám pedig foglalkozik velem bármit kiejtek a számon megvesz(szó szerint)
Semmi gond.
Orvosi segítségre van szükséged, meg barátokra.. ne legyél egyedül, és akard leküzdeni az ÉTKEZÉSI zavarodat. Az önvagdosás igénye majd elmúlik, nem könnyű de boldogságra nyitott életet kell élni.. nem bedepizni otthon, hanem kimozdulni, értékes emberekkel kapcsolatot kiépíteni (barátkozni).
Egyél rendesen, húst és zöldségeket ez jó alap lesz hozzá, hogy soha ne hízz el így félned se kelljen ettől.
"Az anyukám pedig foglalkozik velem bármit kiejtek a számon megvesz(szó szerint)"
Sajnos ez kevés. A lényeg pénzen nem vehető meg.
Szeretet kell és tudás. Ezek pénzért nem megvehetők. Nyilván szeret (ez már fél siker :)
A tudás legyen a másik. Legyen tisztában vele, hogy el kell mennetek pszichológushoz. Legyen tisztában vele, hogy húst és zöldségeket kell adnia neked, mert csak így lehetsz egészséges, az átlagos magyar kajálás (gabonák, tej) MINDENT elrontanak. Valóban el lehet hízni tőlük, még a pszichés betegségekben is megvan a szerepük.
Ezek a lényeges dolgok.
Hát akkor két variációt látok:
Az egyik, hogy annyira unatkozol, hogy ennél jobb szórakozást nem tudtál kitalálni.
A másik pedig az, hogy akkor lehet mégsem elegendő az amit te foglalkozásnak gondolsz és ezzel akarod felkelteni a figyelmüket, hogy végre ne az elkényeztetésed legyen csak a foglalkozás, hanem _ténylegesen_ foglalkozzanak veled.
Valami nem működik rendesen a családotokban, most már csak az a kérdés, hogy vajon te, vagy a szüleid. Bár a szüleid nem működéséből adódik a tied.
Mivel úgy gondolom, hogy egy egészséges családban felnövő gyerek nem fordul olyan módszerhez, hogy a lelki gyötrődését fizikai gyötrődéssé (vagdosás) alakítsa, ezért biztosra gondolom, hogy valami ott nem stimmel.
Ha pedig tényleg olyanok a szüleid, amilyenre te gondolsz, akkor közöld velük, hogy te mégsem tudod ezt magadtól megoldani és kérjetek orvosi segítséget.
Köszönöm.
Anyukám minden hétvégén 2-3kg csirkemellet megsüt,ami keddig ,szerdáig kitart.Zöldséget is rengeteget eszem.Gabonát,tejet2hetente 1*.
Édességet hetente 2*.
Igen,de utána antibiotikumot kellett szednem ,mert sokat voltam beteg.!
A szüleimnek semmi köze nincs ehez ,nem a családba vagy a családdal van a baj ,hanem az én fejembe .Az okát nem szeretném leírni.
Azt meghogy foglalkoznak-e velem a szüleim azt én tudom a legjobban.pl:volt idò mikor nem ettem rendesen óránként hívogattak,felettem ültek ,ha ettem.
Akkor jól eszel, a súlyod mutatja is.. Mégis miért félsz akkor elhízástól?
Na és erre adná meg a választ és a segítséget pszichológus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!