Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a gond, vékonyabb vagyok...

Mi a gond, vékonyabb vagyok és nehezebb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 évvel ezelőtt 51-2kg voltam, husikás /160cm/.

Most 61,3kg vagyok, ugyanúgy 160cm, de vékonyabb, mint előtte / elkezdtem egészségesebben táplálkozni, sportolni, de nem lettem látványosan izmosabb/.

Ez hogy lehetséges?Most is van rajtam egy kis husika,ugyanúgy. A mérlegünk sem rossz, több helyen is megmértem a súlyomat.

Ennyi erőfeszités után nem azt várnám, hogy hiztam, és ez nagyon elkeserit /az elsődleges célom nem a fogyás lett volna, hanem az egészségesebb életmód, de nem igy.../

Köszönöm 19/L

2013. máj. 28. 11:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%

"Most 61,3kg vagyok, ugyanúgy 160cm, de vékonyabb, mint előtte"

Valóban nem értem. Mi a gond? Nem karcsúbb akartál lenni?

2013. máj. 28. 11:33
 2/16 anonim ***** válasza:

mi a probléma?

nem a kilók a lényeg, hanem, hogy fitt vagy, egészséges, és soványabb vagy mint voltál.

2013. máj. 28. 11:38
 3/16 A kérdező kommentje:
"Ennyi erőfeszités után nem azt várnám, hogy hiztam, és ez nagyon elkeserit /az elsődleges célom nem a fogyás lett volna, hanem az egészségesebb életmód, de nem igy.../ "
2013. máj. 28. 11:42
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem híztál. Hízni akkor hízol, ha hájat gyűjtesz. Az izomfejlődés először - jó esetben - a vázizmokkal kezdődik, vagyis a gerinced mentén kétoldalt, a lapockák táján, a hasfalon (nem, nem kell kockás has ahhoz, hogy hasizmost fejlessz, az mélyen, belül indul) és a comb nagyobb mozgató izmainál. Hiába nem látod, ezeken a területeken valószínűleg a zsír helyét izomszövet vette át, amitől súlyosabb lettél. Semmi jelentősége, ha nem izomtalan, rozoga kis csontváz akarsz lenni, akkor remek minden! A tested egészségesebb, funkcionális, működő izomzattal, vékonyabbnak is látszol, akkor mi a baj?
2013. máj. 28. 11:43
 5/16 anonim ***** válasza:
61%

"de vékonyabb, mint előtte"

Hogy neked az a célod, hogy a mérleg kevesebbet mutasson! Hát akkor írd ezt!

Több dolgot is tehetsz. A mérleg a rá nehezedő nyomást méri, ez a testtömegedből és a gravitációs erőből származik. Változtasd meg a gravitációt!

Menj a hegymászónk után, minél magasabban vagy a Föld gravitációja annál kisebb. A Föld deltoid alakú, az Egyenlítő mentén az átmérője a legnagyobb -> ott is kisebb a gravitáció mint nálunk (kicsit, elhanyagolható mértékben).

Vagy ne te állj a mérlegre, hanem a mérleget tedd a talpadra miközben a hátadon fekszel!

Vagy egyél kevesebb kenyeret, cukrot.. akkor a 'husid', azaz zsírszövet mérete, mennyisége és tömege csökkenni fog. Tehát állandó gravitációs erő mellett, kisebb testtömeggel a mérleg kisebb súlyt fog mérni.

2013. máj. 28. 11:48
 6/16 anonim ***** válasza:

hizás=háj növelése.

szóval attól, hogy nőtt a súlyod, nem azt jelenti, hogy hiztál.

ne a kilókat nézd, hanem, hogy hogy nézel ki, és mivel azt irod, hogy soványabb vagy, valószinű izmot szedtél fel.

de azt ne tekintsük már problémának.

19 éves létedre, ezt igazán felfoghatnád.

2013. máj. 28. 11:53
 7/16 anonim ***** válasza:

Az izom nehezebb, mint a zsír, és ha izmosodtál még szép, hogy többet mutat a mérleg. Vedd elő a mérőszalagot, sokkal hasznosabb lehet, mint a mérleg. Nekem a combom úgy lett 3 cm-vel és a csípőm 2 cm-vel vékonyabb, hogy egy dekát nem fogytam! De sokkal jobban állnak rajtam a ruhák, jobban érzem magam a bőrömben és a mozgásnak köszönhetően fittebb, egészségesebb vagyok. Akkor meg?

Ilyen esetben fölösleges a kilókon aggódni.

Ha vékonyabb vagy, de izmosabb lettél, természetes, hogy többet mutat a mérleg, emiatt ne aggódj! Úgy nem lehet izmosabb az ember, hogy közben egyre kevesebbet mutat alatta a mérleg!

2013. máj. 28. 12:51
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez mind igaz. De nehezen tudom elképzelni, hogy 10 kg izmot nulla erőfeszítéssel magadra pakoltál 1 év alatt. Előtte utána fotó kellene.
2013. máj. 28. 13:10
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzunk már valamit:

Ha nem a fogyás volt a célod, hanem az egészségesebb élet és test, akkor mi most a bajod? Izmosabb lettél, vékonyabb is, és egészségesen eszel. A célod elérted, már csak folytatni kell így tovább. Mi a baj?

2013. máj. 28. 13:14
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
háj lement, de mivel sportoltál izmot növesztettél ami nehezebb mint a háj. nyugi
2013. máj. 28. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!