Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A telítetlen zsírok hízlalnak?

A telítetlen zsírok hízlalnak?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért mondják, hogy ne együnk telítettet, ha a telítetlen is ugyanazt a hatást kölcsönzi?

(paleósok kíméljenek, tudom mi az álláspontotok, légyszíves a legfelső kérdésre válaszoljatok, ne arról papoljatok, h a zsír egyáltalán nem hízlal, kipróbáltam a paleót szinte zéró ch-val(ketogénnek is mondhatnánk) és híztam tőle)).

2013. máj. 24. 22:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Az emberi szervezet működése igen komplex.

A hízás, hizlalás bár bizonyos esetekben mondhatni egyértelmű (pl. cukor -> zsírraktározás) de valójában ennél bonyolultabb.

A zsírok nem okoznak nagy inzulinszint emelkedést, így hagyományosan jól segítik a fogyást. DE lehetnek egyéb tényezők is. Lehet olyan gén ami eleve hajlamosít a hízásra még alacsony inzulinszint mellett is bizonyos embereket. Okozhat problémát a telítetlen zsírok (O6) gyulladásfokozó hatása..

Ha van időd leírhatnád mit tapasztaltál ketogén alatt. MIndenki fogyni szokott DE létezik ketogén tömegnövelés is, mennyiség kérdése. Harcművész kollegák most zsírral építenek izmot, névleg híznak ketogénnel.

2013. máj. 24. 23:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Annyit tennék hozzá az első válaszhoz, hogy a telítetlen zsírok más szempontból egészségesebbek, ugyanis többszörös kötéseket tartalmaznak, így képesek megkötni az emberi szervezetben lévő szabad gyököket.
2013. máj. 24. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!