Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » FEHÉRkenyér vagy Teljeskiörlés...

FEHÉRkenyér vagy Teljeskiörlésü? Miért jó nekem a TK?

Figyelt kérdés
Mitől jobb a TK mint a fehér?

2013. máj. 21. 20:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

saját tapasztalat: fehér kenyeres szendvicsből 3-al múlik el az éhségérzetem egy bizonyos idő után

barna kenyérből elég 1 is, bőven

a fehér kenyérben sok a szemét kalória, a felesleges dolgok, amik nem feltétlen egészségesek, és sokkal többet zabálsz belőlük hogy jól lakj. ezért

2013. máj. 21. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
miért TK-ban kevesebb kalória van ? Nekem azt mondták minimális csak a kalória különbség
2013. máj. 21. 20:32
 3/12 anonim ***** válasza:

persze alig van köztük kalóriakülönbség, de nagyon nem mindegy hogy milyen kalória

a chipsben is van kalória, kövéredsz tőle, és energiát meg nem kapsz belőle

fehérkenyérben sok a szemét kalória

teljes örlésűbe nincs, ott minden kalóriát energiává hasznosítasz

ezért egészségtelen, és hízlaló a fehérkenyér

2013. máj. 21. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
tehát akkor ezt a szervezet nem raktározza el ?
2013. máj. 21. 20:54
 5/12 anonim ***** válasza:

OMG. Ha a fehér kenyér szemét, akkor a tk is, mivel ugyanaz benne van, csak még egyéb dolgok is (amelyeknek megvan az előnye és a hátránya)... Érdekes dolog két majdnem azonos dologból az egyiket szemétnek, a másikat vegytiszta energiának kikiáltani...

A "tk jobban laktat" az már értelmes érv, azt nem tudom, általánosan igaz-e, én sosem szerettem a tk dolgokat, csak a keverteket, de azokat se olyan nagyon.

2013. máj. 21. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Nincs különbség, csak a tk-nak jobb a marketingje és drágábban el lehet adni.

Ugyan abból a növényből készül, a tk. nincs tisztítva.. És persze áltudományos módon rámondták hogy ugyan az a keményítő a tk. lisztben kevésbé káros. Ugyan az a keményítő.

Seems legit. NO.

2013. máj. 21. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
A tk lassabban szívódik fel laktatóbb
2013. máj. 22. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

És ez mit jelent?

Egy nagy szalonna még laktatóbb. Mert értelmes tápanyagot tartalmaz.


A tk. kenyér lassabban szívódik fel, tehát hosszabban megemeli a vércukorszintet, inzulinszintet? Hosszabban tartja fen a zsírraktározó állapotot, gátolja a zsírégetést? Csak néhány felvetődő kérdés.

2013. máj. 22. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

[link]


A teljes kiorlesu tobb tapanyagot tartalmaz, hiszen az orles soran nem tavolitjak el a korpat es a csirat, mint a feher eseteben. A korpa rostban gazdag, a csira pedig tapanyagban, peldaul sok extra vitamint tartalmaz.


A kaloriatartalom kozel ugyanaz, de a teljes kiorlesu eseteben a magasabb rost tartalom miatt tovabb erzed magad teltnek, kesobb erkezik az ehseg erzete. A rostok pedig nem csak erre hasznosak, hanem az emesztest is segitik, es teljesen kiurulnek, nem szivodnak fel, mint mas szenhidratok.

2013. máj. 22. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

"A teljes kiorlesu tobb tapanyagot tartalmaz, hiszen az orles soran nem tavolitjak el a korpat es a csirat, mint a feher eseteben. A korpa rostban gazdag, a csira pedig tapanyagban, peldaul sok extra vitamint tartalmaz."


Persze, ilyen marketinget az olcsó multivitamin pezsgőtablettáknak is összehoztak már. Kutyasz.arban marad valami kis vitamin, akkor már jó és erre alapozva fel lehet építeni hogy milyen hasznos táplálék.. ?


A gabonában durva, alacsony vízmegkötő képességű rostok vannak és fitátok, nem segítik a bélműködést, emésztést hanem gátolják a tápanyagfelszívódást. Van benne egy kis vitamin, ásványi anyag? Úgysem szívódik fel, de még annak a felszívódását is rontja amit kenyérrel együtt megeszünk.


"A rostok pedig nem csak erre hasznosak, hanem az emesztest is segitik, es teljesen kiurulnek, nem szivodnak fel, mint mas szenhidratok."


Konkrétan rostokkal kellene bevinnünk s szénhidrátot, egyrészt prebiotikumok lennének, másrészt a bélbaktériumok zsírsavakat állítanak elő belőlük (ami nekünk már hasznosítható tápanyag).


DE EZEK A NAGY VÍZMEGKÖTŐ KÉPESSÉGŰ rostok, ilyen nincs minden ócska növényben, gabonában. Ilyenek a zöldségekben, gyümölcsökben vannak alias 'lassú szénhidrátok'.


Mekkora gabonás népbutítás van..

2013. máj. 22. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!