Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha fogyózok jó a rozskenyér...

Ha fogyózok jó a rozskenyér vagy inkább a teljeskiörlésü?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Az nem ugyanaz? :D
2012. ápr. 26. 13:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez jó kèrdés, de Fogalmam sincs!!! Barna kenyeret szoktam kèrni a boltban, de ma màr el fogyott ès az eladô azt mondta, h csak rozskenyér van, jobb mint a barna.
2012. ápr. 26. 13:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegyikben rozsliszt van, csak a rozskenyérben csak az.
2012. ápr. 26. 13:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Szòval akkor jò!:-D
2012. ápr. 26. 13:50
 5/5 anonim ***** válasza:

A rozs egy külön növény mint a búza, vagy kukorica.

Minden mag több részböl áll. a fehér liszt a mag teljesen belsö részét jelenti. aztán van egy csíra rész, egy belsö és külsö hámrész.

a teljeskiörlésübe bele darálják a mag összes részét. ez azért nem elterjedt és drágább, mert a csírában lévö olajtól gyorsan megromlik a liszt, így nagyon rövid a felhasználási ideje.

Maga mindkét liszt a fehér és a teljeskiörülésü is ugyan annyi kalóriát (söt talán a teljeskiörlésü többet) tartalmaz, keményítö is ugyan annyi benne.

A teljeskiörlésü viszont egészségesebb, mert a héjrészek vitaminokat, ásványi anyagokat és ballaszanyagokat tartalmaz, a csíra meg fehérjét is. ìgy pl a telejsen vegák is tudnak megfelelö magokkal megfelelö tápértéket bevinni (habár szerintem ez marah nehéz lehet, nagyon oda kell figyelni).

Szóval természetesen teljeskiörlésü egészségesebb, amit elveszítesz egy fogyókúra alatt vitaminokat ásványi anyagokat annak egy kisebb részét így pótolhatod. az emésztésnek is jobbat tesz. és sokkal kevesebb kenyérrel jól laksz mint a fehérböl.

2012. ápr. 26. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!