Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a teljeskiör...

Mi a véleményetek a teljeskiörlésű kenyérről?

Figyelt kérdés
mennyire hizlal?

2012. ápr. 2. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:

A teljes kiőrlésű kenyér hosszú szénhidrát molekulákat tartalmaz. Emésztéséhez sokkal hosszabb idő kell, mint a fehér lisztből készült termékekhez. (Mellesleg ezért a vércukorszintet is kevésbé emeli meg.)

Azonos mennyiségű terméket számolva a bevitt kalória – ha jól emlékszem – ugyanannyi. De a teljes kiőrlésű kenyérrel hamarabb eltelsz, kevesebb kell belőle, s sokáig megmarad a jóllakottság érzése.

Sok olyan kenyeret lehet kapni, amelyikre azt írják, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült. De ez csak a méretéhez képest szokatlanul súlyos, sötétbarna bélzetű, nagyon tömör kenyerekre igaz.

2012. ápr. 2. 22:30
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

semennyire nem hizlal.

a többlet kalória bevitel az ami hizlal.

egyébként meg a különbség hosszútávon élettani,nem kalória béli,a rendes kenyérre összehasonlítva,uh a kérdés maga logikátlan ha diétáról beszélünk.

2012. ápr. 2. 23:54
 3/6 anonim válasza:
akkor most teljeskiörlésű kenyeret vagy normális kenyeret ehetünk,csak mértékkel,ugye?
2012. ápr. 3. 01:03
 4/6 anonim válasza:
0%
Én kenyér helyett puffasztott rizsszeletet ettem.Ha fogyni akarsz a kenyeret hagyd ki az étrendből.
2012. ápr. 3. 09:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Csakhogy a rizs negatívabban hat az inzulintermelésre, mint a (rendes) tk kenyér (nagyon magas a GI-je). Ráadásul ásványi anyag, vitamin is sokkal kevesebb benne. Szóval egy rendes fekete rozskenyérrel sokkal többet érsz, mint a rizzsel.
2012. ápr. 3. 10:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szakértő, csak tapasztalatból beszélek, hogy szinte mindegy milyen kenyeret eszel, mert a kalória tartalmuk ugyan annyi.A lényeg az hogy ne egyél belőle sokat.Én sokmagvas rozskenyeret eszek aminek nem hiszem hogy sok rozst látott és a barna színe is malátától van, de nem érdekel mert nagyon finom amikor megeszem az legalább jól esik, viszont napi 1 szeletnél többet nem eszek meg belőle!!Nem árt vigyázni az állítólagos egészséges kenyerekkel, mert könnyen becsapja magát velük az ember, azt gondolván hogy ez nem "hízlal" többet megengednek belőle maguknak és pont az ellenkezőjét érik el vele.Talán a norbi féle kenyerek kalóriaszegényebbek, de azok meg nagyon drágák, nem jut hozzájuk mindenki, és nekem nagyon gyanúsak.Létezhetetlen hogy mű anyagok nélkül el tudták érni a szénhidrát, és kalóriacsökkentést.
2012. ápr. 3. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!