4 hónap alatt 17 kiló túlsúly leadása lehetséges?
Tehát... 73 kiló vagyok és 57 kilóra szeretnék lefogyni. 167 cm magas vagyok. Sokszor próbálkoztam diétákkal, fogyókúrákkal, de sosem voltam elég kitartó. Azonban most elszántam magam.
Ez lenne a terv: Színhidrát, cukor kizárása az étrendből, napi 2- 2.5 l víz, kb 1200 - 1500 kcal bevitele és reggel-este futás vagy valamilyen torna. Mit gondoltok?
Kalória Súly tartáshoz 1882 kcal / nap
Kalória deficit . Kalória . Várható fogyás
10 % 1694 kcal/nap . 17 dkg/hét . 94 hét
15 % 1600 kcal/nap . 26 dkg/hét . 62 hét
20 % 1506 kcal/nap . 34 dkg/hét . 47 hét
25 % 1412 kcal/nap . 43 dkg/hét . 37 hét
30 % 1317 kcal/nap . 51 dkg/hét . 31 hét
Napi folyadékbevitel legalább 2.4 liter
Ebbe az étellel elfogyasztott folyadék is beleszámolandó.
A fenti értékek amivel számolhatsz, az első oszlop az élelem százalékos csökkentésének a mértéke. A fizikai aktivitásod nem derül ki a kérdésből ,ezért ha a súlytartáshoz 2400 kalóriára lenne szükséged úgy elérheted a heti 62 deka fogyást is a 30%-os kalória csökkentéssel.El lehet érni jóval nagyobb fogyást de nagyon magas az egészségkárosodás kockázata ,ezenfelül a bőrnek időre van szüksége, hogy követni tudja összehúzódásával a súlycsökkenést .Ez a mindenkori (nem a fogyókúra kezdetén )testsúly heti egy százalékánál kisebb fogyás esetén reális elvárás. Tehát az elején heti 73 deka amit még követhet a bőr összehúzódása a végén 57 deka.Ha ezt túlléped jó ha előre tájékozódsz mit és menyiért tud helyrehozni egy plasztikai sebész.
Lehetséges, bár a víz fogyasztás általánosítva van, hogy napi szinten 2-3 liter fogyasszunk.
A pontos és hivatalos vízfogyasztás 15 kg/ liter.
A Te esetedben az induló súlyt figyelembe véve 5 l/nap.
Ez sokkolónak hathat, de könnyedén meg lehet inni, csak le kell osztani órákra.
Ha azt nézzük, hogy az emberek átlagosan 12 órát vannak ébren, akkor az óránként csupán 2,5 dl folyadékot jelent.
Továbbá a kalóriát is szigorúan figyelned kell, és nem hagyhatod ki a mozgást, mert akkor szinte nem is érdemes elkezdeni, és nagy a valószínűsége, hogy megint feladod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!