A mérleg izomláz alatt mutathat többet?
Passz, nekem is van izomlázam, de fogytam :D
Igazából rengeteg ok lehet rá. A test visszatart egy kis vizet; nem pont ugyanakkora volt a wc-s aktivitásod, ésatöbbi. Én megvárnám a holnapot. Egy kilót simán tud ingadozni a súly egy nap alatt, nekem is szokott, le is, fel is, akár egy kilónál többet is egy nap alatt.
A mérleg a rá ható nyomóerőt méri (adott kivitelezésben mérhet húzóerőt is, általában az otthoni mérlegek nyomást mérnek).
A nyomóerő (és az abból átskálázott kg-ban kifejezett testtömeg) függ a területen jelenlévő gravitációs erőtől és a tested térfogatától valamint átlagos sűrűségedtől.
Így a mérleg mér egy erőt (mutat egy testtömeget) aminek semmi köze az izomlázadhoz, mivel viszont a térfogatod és a sűrűséged ÁLLANDÓAN változik (például eszel, iszol, wc-re jársz, izzadsz..) így a mért érték is folyton változni fog.
Vannak a változásban trendek, például a női test körülbelül hónapos ciklusán belül vannak időszakok amikor nagyobb testtömeggel, több megkötött vízzel kell számolni és van amikor ez távozik, alacsonyabb átlagos testtömeg a jellemző. Ezt befolyásolja még a táplálkozás, az izomláz önmagában nem valószínű, ha az izmok ilyenkor több vizet is kötnek meg, az a tömegváltozás a mindennapos normál szórás mellett valószínűleg észrevehetetlen.
Milyen nyomóerőről meg térfogatról beszélsz te? Biológiai és fizikai kiskönyvet nem akarsz leírni? Nincs elég felesleges információ amivel bizonygatni akarod, hogy mennyire értesz a dologhoz.
Kérdésre: 1-1kg ingadozás mindig van, felesleges napi szinten méregetni, hogy fogytál-e pár dekát. Így csak elrontod a kedvedet minden egyes kicsi ingadozásnál:) Az okokat elmondták felettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!