Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy vitaminhiány...

Lehetséges, hogy vitaminhiány miatt nem tudok fogyni?

Figyelt kérdés

Hiába a sport, a diéta, nem tudok fogyni. Mások ebben a helyzetben már rég lefogytak volna, de rólam egy deka sem megy le. Lehetséges, hogy vitaminhiány okozza? Volt már valaki hasonló helyzetben?

Ha igen, mi segített?

2013. ápr. 30. 08:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ha leírnád amiket kértem, akkor abból tudnánk tanácsot adni. Ha több hónap után sincs fogyás, akkor ott nem jó a diéta vagy komolyabb gond van, mint egy egyszerű vitaminhiány.

Tessék válaszolok a kérdésre:

NEM LEHETSÉGES, HOGY VITAMINHIÁNY MIATT NEM TUDSZ LEFOGYNI.

2013. ápr. 30. 12:48
 12/23 anonim ***** válasza:
Egyébként meg a rizs hizlal és 3-4km futás nem túl sok.
2013. ápr. 30. 12:50
 13/23 anonim ***** válasza:

A kérdező nem nagyon hajlandó beszélni az általa követett étrendről és sportolási szokásairól, csak homályos megjegyzéseket tesz, hogy nem éhező diétát csinál.

Vitaminhiány, mint fogyást akadályozó tényezőről még nem hallottam, olyankor inkább elfogynak az emberek, max nem csak zsírból, hanem izomból is.

Valószínűleg az energiamérleg pozitív, így nincs fogyás.

A probléma esélyesen az, mint a legtöbb embernél: túl sok zabálás vagy nem elegendő sport esete. Az is lehet, hogy amiről azt hiszi egészséges, bőven tartalmaz annyi energiát, hogy ne fogyjon, ha mondjuk egy héten csak 2-3szor sportol. De mivel ezek nem derülnek ki, ezért nem lehet megmondani. Majd megoldja magának, vagy dagadt marad, innentől nem a mi gondunk.

2013. ápr. 30. 12:53
 14/23 A kérdező kommentje:

12:13-as! Te vagy itt szinte az egyetlen, aki megértette a kérdést.

Többieknek: Én nem mondtam, hogy rizst eszek, de mindegy is, mert ha rendben lenne minden a szervezetemmel, attól is fogynom kellene. Sokan még a 90 napos diétától is fogynak (amit nem értek), más meg attól is, ha nem eszik kenyeret.

Nem fogom leírni, hogy miket eszek, mert akkor megint csak támadnátok.

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mi akadályozhatja a fogyást. Esetleg, ha valaki olyan írna, aki diéta ellenére sem tudott fogyni, és később rájött az okára...

2013. ápr. 30. 12:59
 15/23 anonim ***** válasza:

A fogyást a szervezet által felhasználtnál valamivel kisebb mennyiségű bevitt kalória okozza, tehát egy negatív energiamérleg, ennyi a lényeg.

Elsődleges energiaforrások a szénhidrátok. Addig csökkentsd szénhidráttartalmú ételeid mennyiségét amíg el nem kezdesz fogyni. Ha már szinte nullán vagy és még mindig nem fogysz akkor valószínűleg növény vagy és fotoszintetizálsz.

Persze ehhez sok alacsony szénhidrát tartalmú zöldséget kell fogyasztanod, ill zsírszegény és fehérjedús ételeket, hogy ne menjen át éhezésbe.

Az hogy valaki lekváros kenyér mellett is 45 kiló, az nem jelenti azt, hogy te is az leszel. Ezek egyénfüggő dolgok.

Abban az esetben, ha valaki diétázott és nem működött, majd rájött az okára, valószínűleg egyszerűen szar kajákat evett, vagy túl sokat, esélyesen te is.

Ha nem ismered az alap makrotápanyagok funkcióját, és nem tudod milyen ételek milyen arányban tartalmazzák őket, ez nem gond, csak utána kéne nézni. Lehet valaki gyümölcsdiétától is fogyni fog, te nem biztos.

Ha ott tartassz, hogy almával és natúr joghurttal diétázol akkor nem biztos, hogy nálad működik.

Viszont ha, mondjuk a sport egészség témakörben kérnél egy diétás étrendet, akkor az talán még működne is, van ott egy két lelkes hozzáértő, akik bele se néznek a fogyókúra témakörbe mert megfájdul a fejük a sok butaságtól.

2013. ápr. 30. 13:35
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy ennyire kifejtetted. Talán tényleg nem a fogyókúra témához kellett volna írnom. Száz százalék, hogy nem az energiamérleggel van a gond. Régebben is sokat fogyóztam, és pár hét alatt is sikerült eredményt elérnem. Most pedig hónapokról van szó, és nincs változás.

Azért hiszitek, hogy az étkezésemben van a hiba, mert valószínű, hogy még nem voltatok ilyen helyzetben... amikor tényleg mindegy, hogy mennyit sportolsz, milyen keveset eszel, nem eszel szénhidrátot, hányszor látogatod a mellékhelyiséget naponta... nem változik a súlyod!!!

Szerintem valami más lehet a háttérben.

2013. ápr. 30. 14:13
 17/23 anonim ***** válasza:

Multivitaminok, c vitamin fogyasztása nem árt persze.

Az is lehet, hogy nagyon belassult az anyagcseréd valamiért.

Ha régóta keveset eszel és nem fogysz, akkor tarts 1 napot amikor többször eszel nagyobb mennyiségben szénhidrátot, hátha feltöltődsz és mikor ismét visszaveszed, talán elindul a fogyás.

2013. ápr. 30. 14:20
 18/23 A kérdező kommentje:

Szerintem attól híznék egyből két kilót. Meg ez csak akkor működne, ha megállt volna a fogyás. Viszont nálam el sem kezdődött. Még a legelején sem ment le egy kiló sem, pedig előtte egyértelmű, hogy többet ettem.

Azért köszi.

2013. ápr. 30. 14:35
 19/23 anonim ***** válasza:

Talán inkább hormon, pajzsmirigy probléma. Én is arra gyanakodok magamnál és ha nem irtóznáék és rettegnék annyira a vérvételtől már elmentem volna kivizsgálásra, de mindig csak halogatom.

Én is teljesen a nagykönyv szerint étkezem, mozgok is, és igaz, hogy fogyok valamennyit, de nagyon keveset és lassan, havi 1 kiló kb...Persze, ahogy eszek kicsit többet, feljön 2 kiló. Pedig nem koplalok, tényleg egészségesen eszem. Az agyam eldobom, mikor azt látom, hogy valaki csak attól fogy havi 4 kilót, hogy nem eszik kenyeret. Én kenyeret másfél éve nem eszek, se cukrosat, se krumplit, se rizset, se olajban sült dolgokat.

A legjobb ha elmész egy teljes kivázsgálásra, abból talán kiderül mi a gond.

2013. ápr. 30. 18:41
 20/23 anonim ***** válasza:
Hát, én elképzelhetőnek tartom. Egy ismerősöm több ezer nemzetközi egység D vitamint szedett 2 hétig, azóta a normál adagot, és gyönyörűen lefogyott. Emellett a kaját is visszafogta, estére csak salátát, stb. Most én is ezzel próbálkozom, de még nincs eredmény, csak egy hete szedem.
2013. máj. 2. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!