Rohomosan jönnek vissza a kilók. Mitől? Ha tudsz adj tanácsot
78 kilóról lefogytam 65 kilóra két és fél hónap alatt. Aztán szüneteltettem a diétát, és másfél hónap alatt visszajött 6 !!! kiló. Nemrég újrakezdtem de még híztam 2 kilót.
Jojó effektus? Még több fog visszajönni, mint ami lement?
Valószínűleg a diétád úgy volt összerakva, hogy a szervezeted sejt szinten éhezett.
Ha nem a megfelelő étrendet választód magadnak akkor igen gyorsan le tudsz fogyni, de esély van arra, hogy a dupláját szeded vissza. A gyors fogyás nagyon káros a szervezet számára. Az ideális fogyás a havi 2-5 kg.
Erről bővebben itt tudsz olvasni.
A diéta kezdeti lépés az étrendváltoztatáshoz. Ez utóbbi fontos része az életmód-változtatásnak, ami elengedhetetlen része a testsúly tartós optimális szinten tartásának.
Ha a diétát követően visszatérsz az eredeti étrendedhez, akkor biztos a visszahízás. Tehát vizsgáld át (számold ki) a napi kalóriabevitelt és feltétlenül végezz - lehetőleg naponta - min. 50 perces aerob mozgást (futás, kerékpározás, úszás stb.)
Kiiktatni a kenyeret, krumplit, cukrot. Növelni a "nyers" élelmiszer-bevitelt: zöldségeket (salátákat), gyümölcsöket és napi rendszerességgel pl. úszni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!