Miért nem "merek" enni?
86-5kilóról lefogytam 63ra (pár hónap alatt.. bár én nem látom a különbséget csak mások)azóta amióta ez elkezdődött szinte mindennap 20x ráállok a mérlegre próbálok hetente legalább 1 kilót fogyni és mindent ami eszek azt megbánom. naponta 1x eszek(ebéd) hétvégén 2x mert akkor folyton mondják hogy egyek (ebéd, reggeli) és ma kérdezte anya hogy nem-e eszek mondtam hogy nem majd később de hozott fel nekem kaját és azt mondta hogy egyem meg (nehogy kidobjam vagy valami) mondtam hogy oké de nem ettem meg (ma még nem ettem) de tudom hogy kéne azért legalább 1x enni de mégsem megy mert megbánom és nem akarok újra elhízni (még legalább 10kilót kéne fogynom)mit csináljak? folyton mondják hogy egyek és hogy ne vigyem túlzásba a "diétát"
ja és már többször is próbáltam magam meghánytatni de nem sikerült (amikor mondjuk kicsivel többet ettem)
ez miért van? L/18
Mert mániáddá vált a téma.
Pszichés betegségnek hívják, Anorexia nervosa a neve. A hánytatás(i kísérlet) bulimia.
Igazából segítségre szorulsz, de ilyenkor szoktam biztatást írni: meg is ölheted magad ezzel a viselkedéssel, ha hagyod elfajulni, de segítséggel rendbe is jöhetsz.
Kifejezetten hájas emberek is lehetnek anorexiások. De tényleg zsírosak.
Olvasd el a betegség jellemzését, én azért írtam hogy utána tudj olvasni és kezeltesd. Mentális betegség, HALÁL mindegy mekkora a súlyod.
Érdekel a testsúlyod, méred magad rendszeresen, ezen aggódsz?
Kockáztatod az egészségedet? (erre válaszolhatsz úgy hogy MIT és mennyit eszel).
A fő kérdésed: miért nem mersz enni. Erről szól ez a pszichés probléma.. Nem tudom ám elképzelni, hogy hogyan juttok idáig, amikor szerintem a mai 18 éveseknek szinte mindenük megvan, és problémákat csináltok magatoknak.. ki is dobhatnád a mérleget, elmehetnél taichizni, ha éhes vagy akkor gondolkodás nélkül jóllakhatnál hússal, zöldségekkel.. természetesen kell élni, és nem lesznek ilyen bajaid.
Kötik a problémát a mai társadalmi rendszerhez.. ne nézz tévét!
"86-5kilóról lefogytam 63ra (pár hónap alatt.. bár én nem látom a különbséget csak mások)"
Nem valós a testképed (valljuk be, húsz kiló még a konkrétan kövér embereken is bőven meglátszik).
"mindennap 20x ráállok a mérlegre"
Görcsösen, mániákusan figyelsz a testsúlyodra - pedig nem kilóból fogynod kéne főként hanem tudatosan átformálni a tested.
"azt mondta hogy egyem meg (nehogy kidobjam vagy valami) mondtam hogy oké de nem ettem meg (ma még nem ettem)"
Hazudsz a szeretteidnek az evési szokásaidról.
"tudom hogy kéne azért legalább 1x enni de mégsem megy mert megbánom"
Bűntudatot érzel étkezés után, pedig TUDOD, hogy enned kéne.
Mindezek együtt: Anorexia nervosa
"már többször is próbáltam magam meghánytatni de nem sikerült (amikor mondjuk kicsivel többet ettem)"
Ez pedig bizony bulimia, függetlenül attól, hogy sikerül-e meghánytatnod magad, vagy sem.
Érdemes, sőt, szükséges lenne szakemberrel beszélned erről, mert komolyan a saját életeddel játszol. Ráadásul nagymértékű butaság is, ha nem eszel egyáltalán semmit, akkor nem fogysz, hanem SORVADSZ. Hatalmas különbség. Először pszichológus, aztán esetleg táplálkozási tanácsadó.
Sajnálom :(
De ha így folytatod, magadat is teljesen elvágod. Keress igazi segítséget, célt amiért érdemes dolgoznod. Nem is tudhatom mennyire nehéz lehet.. de azt tudom mennyire veszélyes lesz, ha így folytatod.
Honnan jött ez fogyás-testkép kérdés? Miért érdekel hogy nézel ki, ha zöldséget-húst eszel, ilyennel problémád nem lehet, némi rendszeres testmozgás mellett.
Nagyon érdekes egyébként a lassú koplalás folyamata.
Az emberi szervezetet egy finoman összehangolt működésű gépként lehet elképzelni. Annyi a komoly különbség, hogy egy elképzelhetetlenül bonyolult gép.
Ha a testünk sokáig nem kap megfelelő mennyiségű tápanyagot - 0 élelemmel nyilván x idő alatt meghalunk.. ez annyira nem érdekes. De KEVÉS táplálékkal létrejön egy olyan éhezős helyzet, ahol a kevés tápanyag miatt egyre rosszabbul működik a testünk. Az emésztésünk is, ami azért felelős hogy az elfogyasztott táplálék a javunkra váljék.
Ez elég óvodás szint, de miért érdekes?
Ahogyan az így meghalt embereken, vagy éppen sok 'felszabadított' és rögtön kínhalált halt munkatábori foglyon is lehet(ett) tapasztalni, ha hosszabb idő alatt az emésztés nagyon rossz hatásfokúvá vált (nem maradt energia az emésztő funkciók elvégzésére, szervek megfelelő működésére, enzim termelésre stb.) akkor már a kishalálba kerültek. Konkrétan meghaltak az ételtől, nem bírták megemészteni. Ez van ma is, tényleg tönkremegy a test, és ez egy folyamatosan romló tendencia, ami végül visszafordíthatatlanná válik. Lassú, szomorú és biztos hogy nagyon kellemetlen.. Nagyon kerülje el mindenki.
Nem biztos, hogy meghalsz, de lehetnek más problémák is amiknek később nem biztos, hogy örülsz és seggberúgnád a 18 éves önmagad.
Emésztési zavaraid lehetnek később, menstruációs zavaraid (meddővé is válhatsz), egyéb szervi problémáid.
Tudom, mert van ismerősöm aki így járt.
Amúgy az a maradék pár kiló ezzel a módszerrel már nem nagyon fog lemenni, mert a test alkalmazkodik és már megszoktad, ha meg még kevesebbet eszel, akkor súlyos problémáid lehetnek, lásd fent.
Edz otthon, fuss, sportolj akármit, persze ehhez enni is kell vmit, különben nincs rá energiád. Egyél sok sovány húst, zöldséget minden mennyiségben, ha ezektől hízol, akkor bizonyára ufo vagy, mert nem úgy működsz, mint a legtöbb emberi szervezet.
Fokozatosan egyél többet, kerüld a pékárukat, zsíros, cukros dolgokat, mert visszajönnek a kilók aztán még durvábban kezded csinálni ezt a beteges éhezést.
Harcműveshez lenne egy kérdésem, bocs, nem akarok offolni, de szerintem ide is elfér és a kérdezőnek is hasznos lehet:
a minimum-evésen tartott szervezet témája:
Van egy ismerősöm, körülbelül 13 éve csinálja ezt, hogy minimális mennyiséget eszik, 2 durvább időszaka volt, mikor szotyin és alkoholon kívül semmit nem fogyasztott, de ma is csak mézet és párféle zöldséget enged meg magának. Reflux és emésztési problémák megvannak régóta. Bőre csíkos, lila erek futnak mindenhol a testén.
Ám mindemellett egy 3 diplomás energikus nő, reggeltől estig dolgozik, sportol, igazi partiarc, kedves, ismerkedős típus. Kérdés: vajon hogy bírja az emberi szervezet ennyi ideig ezt az életformát, és milyen hatásai vannak hosszútávon? Lehet, hogy ő egy életet leél így? (Egyébként most gyermeket vár, akivel minden rendben van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!