Cukor helyett mit használjak?
Szeretném a konyhámból száműzni a cukrot. Mivel lehet helyettesíteni mondjuk teában, süteményekben, ételekben?
És mi a helyzet a cukor tartalmú alapanyagokkal a konyhában? Konkrétan mondjuk a 3in1 kávé, cappy gyümölcslé.
Az ilyen tablettás édesítőszereket ne írjátok, mert próbáltam. Ha kihűl a tea keserű utóíze lesz.
Minden más érdekel! :-)
nyírfacukrot!!!
en úgy tudom az edesitöszer még a cukornal is rosszabb.
de en teába ,kávéba eleve nem hasznalok semmit.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igen, a méz se túl fogyókúrás dolog. Én hallottam már a fruktózról, steviáról. Ezzekkel mi van? Nem tudok róluk semmit.
Kösz, hogy lepontoztatok. Gondolom, ti nem olvastátok, hogy a fogyókúrás kategóriában van a kérdés.
Én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy miért kell édesítőt keresned? Folyadéknak ott a víz, nem kell más. Süteményeket meg egyértelműen kerülni kell.
A fruktóz gyümölcscukor, abból is van egy adott mennyiség amennyit lehet fogyasztani egy nap (ált. rá van írva a csomagolásra), mert hasmenést okozhat.
A xilit - nyírfacukor nagyon jó, én azt szeretem a legjobban, de a hozzászokási időben, vagy nagy mennyiségben ez is okozhat hasmenést. A cukornál 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz, GI-je 7. Akár 80%-kal is képes csökkenteni a fogszuvasodás előfordulását.
Az eritriol - cukoralkohol, megtalálható gyümölcsökben is. Édesítő ereje a cukorénak 60-80%-a, nincs utóíze és majdnem nulla a kalóriatartalma. 90%-ban változatlanul hagyja el a testet a vizelettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!