Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak, ha a családom...

Hogyan fogyjak, ha a családom nem támogat?

Figyelt kérdés

A tavalyi évben 10 kg-tól sikerült megszabadulnom (még 10 kg-tól kéne). Akkor a párommal éltünk külön albérletben, én főztem mindent, amennyire lehetett kalóriaszegényen. Nagyon jól is ment, finomakat ettünk, nem éheztünk. Azóta viszont hazaköltöztünk a szüleimhez, és már nem tudok annyit a konyhában lenni, főleg, hogy anyum nem adja ki a kezéből a főzést. Persze mondanom sem kell nem figyel a kalóriára, folyik a zsír, a finomliszt, meg a cukor...

Próbáltam, hogy külön főzök magamnak, vagy nem eszek azt amit ő főz, de akkor meg kb. megsértődik, és próbál győzködni hogy egyek. (én már-már a töméshez szoktam viccesen hasonlítani...) Ráadásul apum elég finnyás, szóval nem eszik olyan kajákat, amilyeneket én szeretnék. (pl. barnarizs, olivaolaj, tk. kenyér, stb.)

Van ötletetek hogyan tudnám ezt a problémát megoldani? Nem akarom megbántani, de nem akarok újra 10 kg-mal több lenni, sőt még fogyni szeretnék!

2013. márc. 21. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:

amikor nincsenek otthon 20 perc alatt lepárolod az aznapi csirkemell adagot.

a zöldséget meg megfőzöd 10 perc alatt.

adagokra szeded,dobozolod és kész.

ha közös evés lesz,akkor megmelegíted és eszed velük.

2013. márc. 21. 19:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez eddig rendben is lenne, de anyum azon is kiakad, ha nem azt eszem amit ő főz, meg a közös étkezésekkor is szekálnak. Nem túl motiváló, mikor amúgy is küzdök a 30 cm-re lévő kísértéssel...
2013. márc. 21. 19:35
 3/4 anonim ***** válasza:

És ha kiakad? Akadjon!

Magyarázd el neki, hogy nem érezted jól magad a bőrödben, a túlsúly nem kizárólag esztétikai probléma, hanem egészségügyi gondokat is okoz, te leadtad a kilókat, nem akarod visszaszedni és ehhez az kell, hogy odafigyelj!

Kérdezd meg, mit szeretne? Egy egészséges, problémáktól mentes, önbizalommal teli lány a lányának,

vagy egy túlsúlyos, beteges, rosszkedvű egyént?

Jót vagy rosszat akar neked?

Ha szeret téged, akkor előbb utóbb elfogadja az álláspontodat, ha kitartasz.

Ha van pénzed a külön konyhához, akkor nem lehet kifogásuk.

Ha az ő pénzükből főzöl magadra, az már problémásabb.

2013. márc. 21. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, nos gondolom itt a pénz a probléma... mennyire álltok jól anyagilag? Vagy megkérdezhetem, miért költöztetek haza? Ha nem pénzügyi okokból hanem pl. más, munka vagy akármi esetleg meg kéne próbálni szerezni egy lakást még ha picit is.

Nemcsak fogyi miatt de sztem nagyobb függetlenséget adna neked is, meg a párodnak is. Szal érted, párkapcsolat szempontjából is jobb lenne.

De ha a pénz áll a középpontban akkor sajnos el kell fogadni a körülményeket... :/

igaza van az előttem szólóknak. Ha tudsz, a saját pénzedből vegyél csirkemellt, stb. Nyilván nem szólhat be anyud, ha kimész a konyhára fél-1 órára. Biztos van olyan idő, mikor anyud tv-zik, tusol, újságot olvas stb. Na ekkor menj ki a konyhára.

Hmm, a visszautasítás a necces... meg kell értenie, hogy fogyni akarsz. Saját tapasztalatból tudom hogy mennyire sértődősek ilyen szempontból az anyák... és mennyire "tömni" akarják az embert.

Meg kell húzni egy határt sajnos. Még ha meg is bántod... egy idő után el fogja fogadni hogy nem eszed meg amit ő csinál. Sajnos ez van.

A legjobb javaslatom: ha megy anyagilag, keressetek külön lakást

2013. márc. 24. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!