Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sport után mivel nyomjam el...

Sport után mivel nyomjam el az éhséget?

Figyelt kérdés
Súlymegtartás céljából rendszeresen járok különféle edzésekre. Eddig este jártam, hazajöttem, fürdés, alvás. Most viszont reggelente járok. Rá kb. egy órára elkap a farkaséhség, és bármiből, bármennyit meg tudnék enni, ami hízást eredményez... Hiába iszok akármennyit az éhség elnyomására. Esetleg van valami tippetek?

2013. márc. 19. 22:57
 1/4 anonim ***** válasza:

A jó hír, hogy sport után gyorsul az anyagcsere, így ha 1-2 órával utána eszel elvileg gyorsabban emésztődik, és kevésbé hízlal. Persze ez nem azt jelenti, hogy mértéktelenül lehet enni, csak pl. jobb megenni egy szendvicset sport után mint előtte.

Sport után fehérjére van szükség, mert felszakadnak az izomrostok. Ajánlott valami magas fehérjetartalmú dolgot enni. Főleg, mivelhogy a fehérje eltelít.

Ha a fehérjét ch-val kombinálod, akkor még jobban el fog telíteni.

Javaslom pl. a köles/hajdina/barnarizs + csirkemell/pulykamell/hal + zöldség kombót.

Még jobb, ha rizs/hajdina stb nélkül eszel.

Reggel edzel? Vagy délelőtt? Mert ha dél. e. akkor az ebéd a csirkemell + zöldség (plusz barnarizs stb) is lehet.

Ha reggel (nagyon reggel tehát 6-8 óra körül) akkor érdemes utána inni egy fehérjeshake-t pl. tízórainak majd ebédelni később.

2013. márc. 19. 23:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Evéssel...
2013. márc. 20. 06:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Hús, hal, tojás, zöldség, saláta.
2013. márc. 20. 09:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Reggel szoktam edzeni, 7-től fél 9-ig. Holnap megpróbálok az edzés után zöldséget és gyümölcsöt enni, hátha az elég lesz, mert a fehérjeturmixot nem nagyon bírom.
2013. márc. 20. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!