Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon fáj a derekam, menstruá...

Nagyon fáj a derekam, menstruáció miatt, szerinteted ez ajánlott?

Figyelt kérdés

Tegnap is elmentem futni, de sajnos, megkellett hogy álljak annyira fájt a derekam, ma is akarok menni, mára már beteg lettem, most is fáj a derekam, veletek volt már ilyen?

Vegyek be fájdalom csökkentöt s akkor nem fogom érezni? vagy akkor is fogom?

Előre köszönöm a válaszotokat :)

2013. márc. 14. 10:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Vegyél be egy fájdalomcsillapítót, az biztosan segít. Én is aktívan sportolok, de a menszezsz első két napján kicsit visszafogom magam. Én is úgy vettek észre, hogy azokon a napokon az egyébként megszokott terhelés sem tesz jót. Ma inkább pihenj egy kicsit. Ha azonban nem múlik a fájdalom én a helyedben felkeresném a dokimat.
2013. márc. 14. 10:19
 2/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hát nekem már úgy 1és fél hete jelzi, hogy jövöget, ezt úgy értem, hogy minden nap mikor mentem szaladni, a szaladás közepénél előjött ez az erőss derékfájdalom, fú, naagyon rosz volt, és ezen a héten már nemis kellett a fele, hanem már az első 5percben éreztem az erőss fájdalmat.. hú, na mondom biztos beteg leszek, és ma az is lettem.

Lehet tényleg jót tenne egy kis pihenés:)

2013. márc. 14. 10:25
 3/18 anonim ***** válasza:
Jobbulást és jó pihenést. Próbálj meg esetleg a pocidra vagy a derekadra egy kis meleg sót tenni. Hátha az is segít, nálam is bevált. Száraz serpenyőben melegítsd fel a sót és tedd egy régi kispárnahuzatba. Ha nagyon meleg lenne, tegyél alá egy törölközőt is. Ha a derekadra akarod, akkor tedd ezt a kis csomagot az ágyra vagy a heverőre, lapogasd le jól és feküdj rá.
2013. márc. 14. 10:29
 4/18 A kérdező kommentje:
Júúj, köszönöm, máris kipróbálom :)
2013. márc. 14. 10:31
 5/18 anonim ***** válasza:

ismerős a dolog,nem kell bemutatni :) nekem is hasonló a problémám,viszont ilyenkor nagyon kell az edzéssel vigyázni,mert komoly belső sérüléseket okozhat.

Én is elég aktív életet élek,viszont mielőtt megjön,2 nappal előtte le kell állnom még a sétálással is. A szervezetem ilyenkor átvált hiperérzékenyre,így a 3. napig semmit nem csinálhatok. Beszéltem orvossal,ő mondta,hogy vigyázzak nagyon,mert megrepedhetnek odabent dolgok a megerőltetés miatt,így azt az egy hetet inkább hagyjam ki.

Neked is jót tenne némi pihi,ilyenkor nem szabad túlhajtani a szervezetedet. Én is a meleg sót,meg a forró zuhanyt ajánlanám,nekem derékfájásra mindig bejön:)

2013. márc. 14. 12:23
 6/18 anonim ***** válasza:
0%

Menstruációs fájdalmakra próbáld ki a cink pótlást.

Mi a fenének futsz? Fel kellene pofozni a futó nőket, hát tönkrebass.zátok magatokat mielőtt még éltetek volna.. értelmes edzés helyett tönkretenni az ízületeket, nem erre lett tervezve a tested, csinálj gyógytornát vagy bodyrockot, tanulj harcművészetet de ne futkoss mint egy.. hagy ne írjam tovább :(

2013. márc. 14. 13:21
 7/18 anonim ***** válasza:

Szerintem se kéne erőltetni nőknek a futást..(én is nő vagyok). A csípőd hamar megsínyli.

Vegyél be fájdalomcsillapítót és ha mindenképp mozogni akarsz, menj el tempósan sétálni, jógázz.

2013. márc. 14. 14:05
 8/18 anonim ***** válasza:

Meg lettem volna lepva, ha pont a menstruációs fájdalmakhoz ne értett volna ez a tálálkozás idióta. :-D

"Fel kellene pofozni a futó nőket"

Nőket felpofozni... nagy ember vagy haver. Grat.

2013. márc. 14. 20:34
 9/18 anonim ***** válasza:
43%

Papa, valamiből tanulni kell, és jó lenne ha a magyar nők nem abból tanulnának, hogy a futástól már akár visszafordíthatatlan ízületi, egészségügyi problémáik lettek..

Akkor pofozzuk fel azokat, akik az ész nélküli futást népszerűsítik? Esetleg ne pofozkodjunk, mert szép és jó minden így ahogy van, békében némi krónikus betegségekkel, ízületi problémákkal, hát így is lehet élni.

Csak azért ne vegyél levegőt, hogy fórumon belém köthess "testvér", ennél csak van jobb dolgod. Például találd ki hogyan lehet lebeszélni a csajokat a futásról, na ezen törd buksid.

Kellemes, békés ünnepet..

2013. márc. 14. 21:20
 10/18 anonim ***** válasza:
10%

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

a gerincproblémásoknak meg nem kímélni kell a derekuk,ahogy egyik agyatlan írta itt,hanem minden nap célzottan edzeni.

azért fáj,mert az elsatnyult edzetlen törzsed,derék körüli izmaid nem tudnak segíteni a gerincednek a futás okozta rázkódó becsapódáskor.

minden egyes ugrásnál préseled,ütöd a porckorongot.

és edzetlen,felkészületlen,gerinc sérült gyanús testtel meg nem kellene olyan edzést végezni,ami a gerincet hosszirányban terheli és rázkódó.

2013. márc. 14. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!