Egy héten hányszor és hány percet ajánlott futni? Lehet vele 15 kg-ot fogyni májusug? Izmosít is?
Nem ajánlott futni jelentős túlsúllyal.
Egészséges testsúly mellett is megoszlanak a vélemények, mivel egyesek szerint ízületi problémákat okozhat hosszú távon és ez be is következik sokaknál.
Na de itt jön az általános kockázati faktor: mindenben van kockázat, ha kockázatmentesen akarunk élni, akkor keresnünk kell egy párhuzamos univerzumot.
Aki szeret futni, az fusson. Aki viszont nem érzi magát jól futás közben, az inkább hanyagolja. Vannak akik megrögzött futók, le kellene őket ütni, hogy ne fussanak rendszeresen- nekik megéri, mert akár kockázatos, akár nem, ez az ő hobbijuk.
Viszont aki csak kényszerből futna és mellette még kellemetlennek is érzi, az válasszon más mozgásformát. Nem is érdemes kedvtelenül csinálni valamit és ráadásul még ártalmas is lehet a fizikális állapotára nézve.
Főleg túlsúlyos nőknek vigyázniuk kell a térdükre, a futásnak van kockázata.
Most rém okos vagyok, mert ugyan nem futottam, de egy edzésprogram egy ugrálósabb részt próbáltam röviden és sikerült meghúzni a térdemet. De most vannak térderősítő gyakorlataim :D A térdem pedig hamar rendbejött. Fene se gondolta, hogy ilyen érzékeny az ember...
Szóval vigyázz vele. Bemelegítés, első rossz érzésre hagyd abba, én csak ennyit tudok mondani, mert nem értek a futáshoz, ja és puha talajon sokkal jobb, kímélőbb, mint aszfalton, pláne betonon.
MájusIG már csak 2 hónap van.
Addig SEMMILYEN EGÉSZSÉGES módon nem tudsz 15 kilót fogyni.
Heti 0,5-1 kg az egészséges fogyás üteme.
Nagy túlsúlynál előfordul, hogy a kezdeti időszakban több megy le, de a te súlyod még nem olyan óriási, hogy több kilót fogyj hetente.
Megfelelő diétával (nevezzük inkább életmódváltásnak) és hetente 3-4* minimum 1 órás intenzív gyaloglással/kocogással 8-10 kiló a reális ennyi idő alatt.
Ja és én is 15-20 kg-ot tervezek leadni. 174cm/90kg
20/l
(előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!