Milyen diétás, cukorbetegek számára is fogyasztható sütireceptek vannak?
KÓKUSZOS KOCKA /kb. 30–35 kocka/
Hozzávalók: 6 db tojás, 18 dkg liszt, 8 dkg fruktóz, 1 csomag sütőpor.
Öntet: 25 dkg Delma light margarin, 4 dkg kakaó, 5 kávéskanál rum, 4 evőkanál 1,5%-os tej, folyékony édesítőszer, 30 dkg kókuszreszelék.
A 6 tojásból piskótát készítünk. Amíg sül, elkészítjük az öntetet. A margarint a rummal, a tejjel, a kakaóval és az édesítővel sűrűre főzzük. A tésztát kockákra vágjuk. A kihűlt tésztát belemártogatjuk az öntetbe, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Összes tápanyagtartalma: 15205 kJ/3649 kcal, 78,8 g feh., 258,4 g zsír, 253 g szénh.
1 kocka tápanyagtartalma: 434 kJ/104 kcal, 2,2 g feh., 7,3 g zsír, 7,2 g szénh.
PUNCSSZELET /36 szelet/
Hozzávalók: 7 db egész tojás, 3 db tojásfehérje, 18 dkg fruktóz, 3 dl 1,5%-os tej, 3 csomag diétás puncs pudingpor, 1 csomag diétás vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kakaópor, 0,5 dl rum, 25 dkg Delma light margarin.
A 7 tojásfehérjét gőz fölött, 8 dkg fruktózzal kemény habbá verjük, lassan hozzákeverjük a tojások sárgáját és az átszitált puncs pudingport. Zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük, és lassan sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A maradék fruktózzal elkeverjük a margarint és a rumot. A tejből és a vaníliás pudingporból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Rásimítjuk a kihűlt tésztára. Tetejére rátesszük a 3 db tojásfehérjéből, 3 dkg fruktózzal gőz felett keményre vert habot, majd a kakaót is rászitáljuk.
Összes tápanyagtartalom: 13313 kJ/3211 kcal, 63,3 g feh., 172,9 g zsír, 322,9 szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 369 kJ/89 kcal., 1,7 g feh., 4,8 g zsír, 8,9 g szénh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!