A Főtt tojás hízlal?
Khmm.
Jó estét, Kedves Kérdező!
Szeretnék szakvéleményt közvetíteni feléd. A tojás NEM okoz az elhízáshoz szükséges kóros folyamatokat, tehát értelmetlen hizlalónak tekinteni, ugyanis semmilyen összefüggésben nincsen a tojás az elhízással (kivéve egy járulékosat) !
Viszont a kenyér és joghurtevés már igen, hormonálisan megzavarják a testünk működését annyira, hogy fölösleges zsírt kezdünk raktározni. Itt jön a kivétel: kenyérrel vagy tejtermékkel fogyasztva az egyébként JÓ minőségű élelmiszerek (például a tojás) is belekerül abba a szerencsétlen állapotba, ami ilyenkor a testünkben uralkodik, és a zsírraktározás folyamata a tojás összetevőire sem lesz tekintettel. Tehát az anyagcserénknek, emésztésünknek egyébként nagyon kedvező étel (a tojás) a vele együtt fogyasztott rossz minőségű táplálékok károsnak tekintett hatása révén hozzá járul a hízáshoz, már amennyire egy étkezés szerepet játszik az elhízásban.
Tej és gabonamentes életmód mellett ilyen probléma nem fordul elő! Tehát ezért a tojást nem lehet hibáztatni, sem a benne lévő fehérjéket, sem a zsírokat, hiszen ezek az egészséges emberi szervezet működéséhez fontos, előnyös anyagok amelyeket túladagolni sem lehet.
Igyekeztem korrektül fogalmazni, hogy az írás bárhol, bármilyen kritika esetén vállalható, akár idézhető és a táplálkozástudomány, biológiai ismereteinek mai állása szerint hiteles legyen.
És az élet olyan egyszerű, hogy ha én cukrot eszem, nem hízok tőle akkor a cukorral nem lesz semmi probléma, a hízásban véletlenül sincsen szerepe.
Az én tapasztalataim szerint viszont: a tej és hatásai nyugaton komoly kutatási terület, hogy Te egy kis joghurt káros hatásait nem ismered fel, ez azért is van mert nem tudod mit keress (szerencsére nem egy gyorsan ható méreg, de lehet a lassú hatása pont szerencsétlen állapot, így tud krónikus betegségeket okozni) illetve fiatal emberek mindig ellenállóbbak. Nem véletlenül írtam a cukor példáját.
Hogy szemléletes legyen: egy gyilkos galóca pörkölt mennyi idő alatt okoz rosszullétet és halált? Rosszullétet a fogyasztás után tudtommal nem sokkal, de halált csak napok múlva. Na most a tejtermékek okozta inzulinszint emelkedés is konkrétan mérhető, sőt érezhető (akár a mérgező gomba utáni rosszullét) de a kialakult betegségeket már nehéz összefüggésbe hozni vele. Ahogyan egy halálesetet is nehéz az egy héttel korábban elfogyasztott gombával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!