A tojás hízlal megfőzve?
DEHOGYIS!:D
Sőt, rohadt jó fehérjeforrás:D
Ha megeszel 30 db-ot, igen. Ha megeszel kettőt, akkor nem.
Ha a kettőt 4 tányér spagetti után eszed, akkor igen. Ha helyette, akkor nem.
*a sárgája viszont elég sok zsírt tartalmaz
Az átlagban 55-60 g-os tojás 10-12%-a a héj, így az ehető tojástartalom kb. 50 g, melynek 2/3 része a tojásfehérje, míg 1/3-a a tojássárgája. A tojásfehérje kb. 90, a tojássárgája mintegy 50%- a víz. A tojás fehérjéi - kb. 40 fajta, melyek teljes értékűek - 18-féle esszenciális aminosavat tartalmaznak. A tojás 7 g-nyi fehérjetartalmának egy kicsit több mint a fele a tojásfehérjében, míg 44%-a tojássárgájában található.
A tojás 6 g-nyi zsírtartalma a sárgájában van, melynek csak egyharmada telített, kétharmada telítetlen zsírsavakból áll, mely arány táplálkozásélettani szempontból optimálisnak mondható.
Erről ennyit.
szövegértés megy? hol mondtam hogy ne egye? annyit írtam hogy ne mértéktelenül.
a sárgája tartalmazza a tojás zsírtartalmának 95%-át értelmesen fogyasztva _mint írtam_ nem lehet baj... olvasni kéne nem céltáblának nézni.
egyébként 100 g tojásban van kb 11g zsír, de szinte 430 mg koleszterint tartalmaz. még egyszer csak hogy te is értsd. ehető, de _ésszel_.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!