Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gyaloglás segít?

Gyaloglás segít?

Figyelt kérdés
Mostmár jobb idő van, ha délelőtt is és délután is legyalogolok 1-1 km-t, az segít a fogyómnak? Az olvastam valahol, hogy az intenzív ütemű gyalogolás is fogyaszt. Én ezt a távot (délelőtt lemértem) 15, kevesebb mint 20 perc alatt tettem meg. Használ ez majd valamit?

2013. márc. 5. 15:08
 1/10 anonim ***** válasza:
hát ez így elég kevés..kéne 1 óra séta mondjuk
2013. márc. 5. 15:10
 2/10 anonim ***** válasza:
1-1 km az semmi...
2013. márc. 5. 15:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A gyaloglás mindenképpen segít és jóval kevésbé terheli meg a szervezetet, mint a futás. Ugyanakkor ahhoz, hogy valami eredménye legyen, ahhoz hetente legalább háromszor minimum két órás intenzív gyaloglásra lenne szükséged. Ha sikerül erre időt szakítanod, akkor egy hónap múlva már észrevehően átformálódsz.

Ezt konkrét tapasztalataimmal tudom alátámasztani. Volt, hogy a futás ziháltatott, féltem, hogy a térdeimet terhelni fogja, így elkezdtem gyalogolni. De tényleg heti 2-3 alkalommal 2-3 órákat és pár héten belül nemcsak, hogy fogytam, de még sokkal fittebbnek is éreztem magam.

És ne feledd! A hosszú gyalogláshoz tényleg csak idő kell, semmi más. Nem érhet kudarc, nem fújtatsz, mint a gőzmozdony.

2013. márc. 5. 15:22
 4/10 A kérdező kommentje:

3-asnak köszönöm a biztatást!

Sajnos vagy szerencsére időm van! Akkor elkezdem fokozatosan növelni a távot és az időt. Elhatároztam, ha az időjárás engedi (nem esik az eső), akkor délelőtt is és délután is neki-indulok. Nagyon nehéz cipelni azokat a plusz kilókat, amik egy évvel ezelőtt rám jöttek, amikor a cigit letettem!

Szóval azt mondjátok, ne adjam fel, lesz értelme?

Az az igazság, hogy nekem utána még fel kell tudnom cipelni a plusz kilóimat a másodikra, és bizony a lábaim az egész téli semmit-tevéstől eléggé le vannak merevedve. (Egy 35 m2-es garzonban nemigazán lehet mozogni, különösen, ha nem akarod, hogy az alattad lakó kiátkozzon!) :))

2013. márc. 5. 15:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, vágj bele! Van értelme!

Annyit hozzáfűznék azért hogy nem kell egy nap kétszer gyalogolnod. Szerintem az úgy sok lenne. Elég egyszer.

Mondjuk heti 3-4 alkalom/ napi 1-2 óra gyaloglás.

Persze az elején csak 20 percet menj..aztán fokozatosan növeld a távot.

2013. márc. 5. 15:40
 6/10 anonim ***** válasza:
41%

15 perc alatt 1 km, az elég laza... Sok teljesítménytúránál már bele se férnél az időbe, pedig az errefelé jobbára hegyekben zajlik és az sem intenzív, ezt huszonsok kiló fölösleggel mondom, kellemes séták inkább, bár a sziklás részeket megérzem :D Vagy ha a 20 km-es távban 5 hegy van :)

Én napi 13 km-t gyalogoltam egy időben (munkába járás pár hónapig, előtte csak 10 km volt évekig, volt benne némi szintkülönbség is, amihez hozzá kellett szoknom). Hatása persze nem volt, csak az állóképességem lett jobb kicsit :) De az én súlyomat kevés dolog hatja meg, biztos van, akinél hatásos.

2013. márc. 5. 16:02
 7/10 anonim ***** válasza:
45%
Egész napos, sok órányi séta vagy rövidebb időn át tartó de intenzív edzés, ez segít.
2013. márc. 5. 16:09
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát igen!

Huszonéves koromban még én is fél óra alatt letudtam 3 km-t gyalog, ez volt a lakás és a munkahely közötti táv. Ha a busz elment az orrom előtt, nem volt más, mint gyalog.

De már 20 nem leszek, sőt ....

De azért köszi az őszinteséget! A zöld-pacsit annak is oda-adom, aki nem igazán adott nekem biztatást! Reméljük azok a huszonévesek, akik olvassák, azért megszívlelik!

2013. márc. 5. 16:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Én totálisan támogatom ám a sétaötletet, csak éppen nem hiszem, hogy ennyi a legtöbb embernél használna (nem vagyunk egyformák, ugye). De mint mozgás, jó dolog, nekem hiányozni szokott, ha pl. az időjárás miatt bent ülök napokig. A testem tudja, mi a jó neki. Hangulatot is tud emelni egy kis kinti mászkálás, főleg egy szép tavaszi napon.
2013. márc. 6. 11:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Én 23 éves vagyok.

14 éves kortól kezdve mindenkit Pilates, Callanetics, Jóga, Qigong vagy Ín-izom-velő tornákra járatnék. Hogy mellette mit edzenek, vagy nem edzenek mást, ezt szabad döntésnek hagynám.

De az embereknek szükségük van kíméletes de hatásos edzésekre. A séta kíméletes, de olyan pozitív hatásai mint egy jól megválasztott gyógytornának, nincsenek.

Természetesen az én edzéseim is kiegészülnek a gyógytornákkal, Qigong gyakorlatokkal, hiszen már ennyi idős vagyok, amennyiben rajtam áll nem bízhatom a véletlenre a dolgot.

Egyébként remélem én nem írtam bántó dolgot, mert egyáltalán nem állhatott szándékomban.

2013. márc. 6. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!