Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha elkezdek edzeni, az segít?...

Ha elkezdek edzeni, az segít? 15/F

Figyelt kérdés

Fogytam kb 10 kilót tavaly nyáron úgy, hogy igazából nem figyeltem egyáltalán.(Elkezdtem fogyni tél végén, semmi. Utána feladtam, hogy nem megy, meg minden és nyáron 2 hétig voltunk nyaralni, ott nem figyeltem semit, nutellát ettem vacsorára általában, meg hát nem túl diétás kajákat, és mikor hazajöttünk, ráálltam a mérlegre és 8 kilóval kevesebb voltam, mint tavasz elején) Aztán utána még 2-t fogytam őszig, azóta meg 1,5-2 visszajött. MOST VAGYOK 76-77, ezt eddig elfelejtettem írni.

Gondoltam, hogy most még kéne fogyni. Csak azt nem tudom, hogy mit csináljak. Mit javasoltok?

Aztán még az, hogy olyan 87 centi a haskörfogatom, és hát az egész felső estem az olyan zsiros, meg a melleim is kicsit olyan puhák, egy olyan 1,5 centivel kiemelkednek.

Iskolába van ugye ez a mindennapos testnevelés és jövő évtől elméletileg lesz ilyen konditermi edzés is.(Most ping-pogra járok, de nem igazán szeretem, meg nem is nagyon csinálom)

Az, ha jövőre jelentkeznék erre a konditermire, az segítene? Miket csináljak, hogy izom legyen a zsír helyén, vagy legalább valamennyire javuljon?

(Hallottam olyat, hogy ha lekezdesz erősíteni, akkor csak a zsír alá beépül az izom és még kövérebbnek tűnsz. Nem tudom, ez igaz-e, vagy hogy van.)

És akkor még mit ajánlotok mikor egyek, mit?

Szerintetek ez a tavalyi dolog, hogy amikor próbáltam nem ment, amikor nem, akkor meg igen ez miért volt?

Az még kimaradt, hogy kb. 174 centi magas vagyok.

2013. márc. 4. 16:13
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és ez a konditermi edzés ez heti 2 x 45perc. Tanácsoknak, javaslatoknak is örülnék, nem tudom, szerintem kiderül a kérdésből, de hátha nem.
2013. márc. 4. 16:18
 2/3 anonim ***** válasza:

"Hallottam olyat, hogy ha lekezdesz erősíteni, akkor csak a zsír alá beépül az izom és még kövérebbnek tűnsz" Igen amennyiben tömegnövelő étrendet folytatsz akkor ez így lesz.

"Miket csináljak, hogy izom legyen a zsír helyén, vagy legalább valamennyire javuljon? " Két részletben megy ez a dolog, egyik a fent említett tömegnövelés, aminek célja hogy minél kevesebb zsírosodással szedj fel izmot. A másik a szálkásítás vagy diéta, ennél a zsírleadás a lényeg minimális izomvesztéssel. Hogy melyikkel akarsz kezdeni az egyéni döntésed, de lehet amire leszálkásodsz addigra nagyon ropi karod és lábad lesz, viszont nem leszel zsíros, ha nem vagy nagyon túlsúlyos akkor én a tömegeléssel kezdenék, utána a szálkásítás.

2013. márc. 4. 16:55
 3/3 dieta ***** válasza:
Az az izom aminek a megszokottnál többet kel teljesíteni fejlődik mégpedig az igénybevételhez szükséges mértékben.Ez fordítva is igaz ha kevesebbet használod valamely izmod az az igénybevételnek megfelelően visszafejlődés.A estsúly szintén a bevitt és az elégette kalória egyensúlyára törekszik.Ez úgy alakul ki , hogy nagyobb testsúly nagyobb energiamenyiséget fogyaszt mozgás nélküli állapotban mivel a sejtek életfunkciói energiát fogyasztanak (ez még a zsír sejtekre is vonatkozik)valószínű nyaralás alatt aktívabban éltél (többet mozogtál) ezért fogytál .A zsír alá akkor épul az izom ha a mozgás(amitől fejlődik az izom) energia szükségletét pótolod plusz kajával.
2013. márc. 4. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!