Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon szeretem a csokit....

Nagyon szeretem a csokit. Hogyan illesszem be az étrendembe?

Figyelt kérdés
Nagyon imádom a csokit, de egészségesen szeretnék étkezni. Egy 1400-1500 kcal-os étrendbe hogyan illeszthetném be a csokit, úgy hogy ne hízzak és egészséges legyen? Tudom a csoki nem túl egészséges és fogyókúrás de én nagyon szeretem.
2009. szept. 12. 13:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
28%

Fogyókúra alatt csoki?

Abból bizony hízókúra lesz így.

Fogyókúra után meg lehet próbálni - AKKOR, ha egyébként marad ugyanaz a diéta. Ha a diétát abbahagyod, és csokit (vagy hasonlókat) IS eszel - viharos sebességgel fogsz elhízni.

2009. szept. 12. 13:22
 2/15 anonim ***** válasza:
88%

Jó minőségű csokit egyél, étkezés után 115-20 perccel,(akkor esik az agyadban a cukor) 1-2 kockát, minden nap.

Nem szükséges egy táblával befalni.

Ha Mars típusú szeletet ennél, akkor reggelire egyed, vagy futás közben!

2009. szept. 12. 13:23
 3/15 A kérdező kommentje:
ez az étrendem maradna továbbra is, szóval ez nem fogyókúra csak tartani a súlyom és egészségesen táplálkozni.Természetesen nem napi 1 táblára gonndoltam. De napi egy snickers még nem bűn igaz?:S
2009. szept. 12. 13:26
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Nyugodtan ehetsz csokit fogyókúra alatt is. Lényeg, hogy ízlelgesd, élvezd! Ne kilóra egyed.

1-2 kocka. Szeresd meg a keserűcsokit, nagyon jók vannak!

[link]

MÁS:

1, 5 liter víz fogyasztása ajánlott!

Reggeli: csokis – fűszeres joghurt, korpás keksz

Hozzávalók:

2 dl natúr joghurt

1 teásk. jó minőségű kakaópor

4 db korpás keksz

ízlés szerint: méz, puncs fűszerkeverék

Elkészítés:

Tetszőleges mézet (kb. 1 evők.) kikeverünk a kakaóporral, és óvatosan hozzákeverjük a joghurtot.

Tízórai: 15 dkg szeder

Ebéd:

Minestrone leves gazdagon és 1 szelet graham kenyér

A receptről bővebben - kattints ide!

Uzsonna:

Bocis csoki jégkrém zabkorpával

Hozzávalók:

5 dkg Boci csokis jégkrém

1 teásk. zabkorpa

ízlés szerint: őrölt fahéj

Elkészítés:

A jégkrémet tálba tesszük, és kissé átkevergetve megpuhítjuk. Hozzákeverjük a zabkorpát, fahéjjal megszórjuk.

Vacsora: 1 db lágy tojás, 1 db tökmagos zsemle, 15 dkg paprika

SZOMBAT

Legalább 1, 5 liter víz ajánlott!!!

Reggeli: 5 dkg selyemsonka, 5 dkg félbarna kenyér, 10 dkg paradicsom

Tízórai:

Csokis szilva

Hozzávalók:

10 dkg magozott, felezett szilva

2 dkg 70%-s étcsoki

1 evők. 10%-s kávétejszín

Elkészítés:

A csokit összetörjük, 1 percre a mikróba tesszük, majd összekeverjük a tejszínnel és újból 1 percig mikrózzuk, ha szükséges a teljes olvadáshoz, akkor megismételjük az 1 perces mikrózást! A szilvát tányérra rendezzük, és a csokival megcsorgatjuk.

Ebéd:

Natúrszelet tökfőzelékkel

Nagyítás

Uzsonna:

Csokis tejes kávé

Hozzávalók:

2 dl tej,

0, 5 dl főzött kávé

2 dkg nádcukor

1 dkg reszelt 80%-s csoki

Elkészítés:

Ízlés szerint forró tejeskávét készítünk, amit nádcukorral édesítünk, majd pohárba töltés után tetejére szórjuk a reszelt csokit. 1 percig mikrózva megolvasztjuk a tetejére szórt csoki reszeléket.

Vacsora:

Főtt krinolin, 2 db panini, 10 dkg paradicsom, mustár vagy torma

Folytatás: csokidiéta szóra a google keresőben

2009. szept. 12. 13:28
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

Ja félreolvastam.

Ha egészséges akarsz lenni, a csoki az egészséges. Régen a patikában árulták.Onnan indult a Neestlee, mert őt küldték az anyjának, aki beteg volt, csokiért.

Egyél jó minőségű csokit, lehetőleg feketét. A műcuccok, aromák, növényi zsírok egészségtelenek. A kakaó, a kakaóvaj egészséges.

Antioxidáns tartalma magasabb, mint a zöld teáé. Véd az öregedéstől és a ráktól. (tegyük hozzá, a depressziótól is)

A csokoládé az a termék, amely legalább 50% kakaótartalmú, és a benne található zsiradék kizárólag a kakaóvaj. Az összes többi „csoki imitáció” problémája, hogy nagyon alacsony a kakaótartalmuk, és a drága, jó minőségű kakaóvajat valamilyen ipari – (jobb esetben növényi) zsiradékkal helyettesítik. Aki valóban csokoládé ínyenc, az bizony már állagra, színre, illatra meg tudja különböztetni a valódi csokoládét az utánzattól.

a valódi csokoládé pozitív tulajdonságai:

* Azon túl, hogy nagyon finom, magas a másodlagos növényi védőanyagok (polifenolok, antioxidánsok) tartalma.

* Aránylag jelentős a kálium, magnézium, vas, réz, cink jelenléte. Vérszegénység ellen is jó.

Bőrvédő, vérnyomás rendező, köhögéscsillapító, véd az infarktustól.Memória javító, szívvédő, antidepresszáns.

Napi egy csoki, és nem jön a doki!

Az a lényeg, hogy NEM egy tábla egyszerre!!! Osszd el a családdal! Vagy napi 1-2 kockát egyél, vagy hetente egy táblányit a család összesen!

[link]

[link]

[link]

2009. szept. 12. 13:39
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

"Chips helyett étcsokit a gyerekeknek!

Bio csokoládé jótékony hatásai

A sós és zsíros ételek kártékonyabbak a gyermekek számára, mint a csoki - így kommentálta a Semmelweis Egyetem 2-es számú Gyermekklinikájának főorvosa egy multicég döntését, hogy 12 év alattiaknak nem reklámozza csokoládéit. A gyermekgyógyász táplálkozástudós szerint csupán a gyerekek egyharmada hízik el azért, mert helytelenül táplálkozik, az esetek nagy részében a mozgás hiánya okozza a túlsúlyt. Szamosi Tamás az InfoRádiónak elmondta: önmagában akkor lehet táplálkozásfüggő az elhízás, ha a gyerek naponta két kilogramm csokoládét eszik meg, de az, hogy elfogyaszt egy szelet csokit, inkább jót tesz neki.

Gyerekkorban alakulnak ki a vérben az érelmeszesedés csomóinak kezdeményei. Ennek egyik oka, hogy az érfalak sejtjeit a különböző okok miatt a szervezetbe került szabad oxigéngyökök tönkreteszik, itt pedig zsír rakódik le - magyarázta a szakértő.

Fontos a szabadgyökök lekötése antioxidánsokkal: ilyen pedig található az étcsokoládéban is (flavonoid) - mondta Szamosi Tamás. "Éppen ezért ostobaság, ha a gyereket eltiltják a csokoládétól" - tette hozzá a táplálkozástudós. Szamosi Tamás szerint a Masterfoods bejelentése, miszerint ezentúl nem reklámozza csokoládéit tizenkét éven aluli gyerekeknek, valójában csak PR-fogás, gyakorlati haszna azonban nincs.

A szakértő közölte: fontos, hogy a gyerekek sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak, és ha e mellé megesznek egy szelet étcsokit, garantálja, hogy nem lesz bajuk. "

2009. szept. 12. 13:42
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
ha már csoki akkor szerintem ne Snickerset egyél naponta. egyetértek az előzőkkel, egyél jó minőségű étcsokit, napona 1-2 kockát.
2009. szept. 12. 13:55
 8/15 anonim válasza:
90%
Étcsokoládét egyél,az nem egészségtelen!!Sőt,nagyon finom,legalábbis én szeretem.Attól szerintem nem nagyon fogsz elhízni,de azt is csak mértékkel kell enni!!Jah,és ne nagyon vegyél 80-90%-osokat,mert nem tudsz belőlük enni:) Elég a 75%-os rittersport.
2009. szept. 12. 13:57
 9/15 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem a napi egy Snickers nem fér bele az agészsége elétmódba. Ha naponta akarsz csokit enni akkor étcsoki, néhány kocka/nap ahogy fentebb leírták. Ha ragaszkodsz a Snickers félékhez, akkor legyen inkább heti vagy kétheti egy db.
2009. szept. 12. 14:05
 10/15 anonim ***** válasza:
84%

Annyi vackot eszik az ember, hogy az a Snickers már semmit nem ront.

(élelmiszer ipari suliba jártam, így tudok egyet s mást)

2009. szept. 12. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!