Tényleg felesleges mindennap edzeni?
Rubint Réka dvd-re szoktam tornázni, kb 40-50 percet.
Itt egy kérdésnél olvastam, hogy felesleges mindennap edzeni,elég minden 2. nap.Ez tényleg így van?
Akartam írni valamit RR dvd-ivel kapcsolatban, de inkább visszafogom magam.
Edzeni soha nem felesleges, kivéve akkor, ha az ember kedvtelenül és hanyagul végzi azt- na ilyenkor felesleges.
Írjátok nyugodtan, minden vélemény érdekel!
Köszönöm a válaszokat!
Azért, mert lötyögés jobbra-balra, de vannak egyéb mozgásformák, amelyek valósággal fejlesztik is a testet és sokan nem tudják, de azok a mozgások, amik csak kalóriát égetnek, viszont egyéb szempontból nem tesznek jót a testnek, azok hosszú távon többet ártanak, mint segítenek.
Ha valaki RR tornát végezne, majd utána kipróbálna egy testfejlesztőbb mozgásformát, akkor már csak az érzés szempontjából is lényeges különbséget érezne.
Én azon a véleményen vagyok, hogy az a fajta mozgás, amely alatt adott személy pocsékul érzi magát, az már alapból nem jó. Különbség van aközött, hogy beleadjuk magunkat egy mozgásba, vagy pedig úgy érezzük magunkat, mintha minden belső szervünk kiakarna hasadni belőlünk.
Senki sem tapasztalja meg azt az érzést úszás közben például, mint amit RR közbe megtapasztal- ez értem a zihált levegővételre, a szédülésre és egyebekre, amiket mindenki szupernek gondol, mert hát " annyira aktív voltam, hogy mindjárt kiköpöm a tüdőmet ", de tulajdonképpen ez nem helyes. A test nem úgy van felépítve, hogy attól lesz egészséges, ha te úgy vergődsz a torna után, mint aki kómában van, és ha valakinek van egy kis esze, akkor magától is rájön arra, hogy ezzel valami nincs rendben.
Aerob edzés végezhető minden nap, aktivitásából adódóan.
Súlyzós edzés is végezhető minden nap, a megfelelő párosításban. A súlyzós edzés az aerobbal ellentétben "túlerőlteti" az izmokat, melyekben mikroszkópikus szakadások jönnek létre, vagyis az izomzatnak "gyógyulnia" kell egy ilyen túlerőltetett edzés után. Ezért az edzőtermi edzéseket érdemes úgy összeállítani, hogy az egyes gyakorlatok a lehető legkevésbé erőltessék meg a "pihentetett" izmokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!