Milyen zöldségeket tudok venni maximum 1500 ft-ból?
Szálkásító diétán vagyok. 2 hónapja kezdtem. Hónap elején megszoktam venni, a húst és a proteint, mert ezek elállnak, így még van 4x300 gramm pulykamellem és 10x150 gramm csirkemellem, egy egész grill csirkém, így ez kitart nekem a hónapra. De a zöldségeket ugye frissen veszem, illetve vettem egy kevés fagyasztottat is, de az nagyon kevés.
Sajnos volt egy két nagyobb összegű nem várt kiadás a hónapban és most ott tartok, hogy maximum 1500 ft-om van zöldségekre. Miket vegyek? Gondoltam veszek fejes káposztát és almát, csinálok belőle almás káposztás salit. De ez is 3-4 nap. Mit vegyek ami ki jön ennyi pénzből és kitart nekem még 2 hétig?
Én is a répát ajánlom, az olcsó és jó, dobnék hozzá egy kis céklát a poén kedvéért, reszelve egy picit a salátába fel tudja dobni (répa-alma-cékla saláta)...
Én személy szerint csíráztatnék retekmagot vagy zsázsát, annál jobb és olcsóbb friss zöldet nehéz szerezni :) A nyersvegánok ódákat zengenek róla, logikus, hogy a kis fejlődő lényben legyen egy csomó hasznos dolog, de hogy a retek finom és retekízű csíraként is és csinosan néz ki, az is biztos, legalábbis az én ízlésem szerint így van
:)
Kelkáposztát csíkokra vágva, pici cukros-ecetes salátalében átforgatva.
Reszelt répát, almát összefűszerezve, kelkáposzta-levélbe beletekerve (mint a töltött káposztánál a húst), együtt megpárolva gőzben, és úgy eszed meg, "rudanként". Talán nem lesz olyan egyhangú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!