178 cm,79-80 kg vagyok,15/f, hogy tudnék FOGYNI, hasról, combról, esetleg vállról, de onnan nem muszáj?
Na akkor:
1. Innen, onnan meg amonnan nem lehet lefogyni. Nincs ilyen, hogy leadod pl. csak a hasadról a zsírt a végtagjaid meg ugyanakkor hájasak maradnak. Ha fogysz, mindenhonnan egyenletesen fogysz, illetve ahova jobban hízol, onnan jobban is fogysz, ezt már a genetikád határozza meg.
2. Ha lefogysz, már miért lenne izmod? Ha leadod a zsírt, attól még nem épül izmod, ugye te is tudod, hogy ez a kettő nem függ össze? Jobban nézünk ki zsírmentesen, ez tény, de mégjobban ha izmosak is vagyunk, viszont egyik nem következik a másikból.
3. A csodabogyókat meg az ilyen internetes fogyókúravakításokat nagyon jól teszed, hogy elveted őket. Hülyeség az összes, ne fordíts rájuk semmi időt vagy pénzt. A
4. A minimális ráfordítás kevés idő alatt viszont eleve bukott hozzáállás, így neki se kezdj. Ehhez is kell egy kis idő és türelem. Az, hogy az étrendeden nem változtatsz, még inkább. Tele van fehér liszttel, (telített) zsírral az étrended, további cukrot tartalmaz még a befőtt is. Ha hízékony vagy, és könnyen meglátszik rajtad, ha hizlaló dolgot fogyasztasz, akkor az ilyen dolgokat el kéne felejtened.
5. A napi 0,5-1 óra heti 3-6x nagyon jó lenne. Inkább többször. Ahogy már mondtam és te is mondtad, a csodakapszulák hülyeségek. Már régóta tudják a biztos módszert a fogyásra: ez pedig az aerob típusú edzések, diétával. Amennyiszer írtad heti lebontásban, kerékpározás, futás, úszás jó volna, és még sok minden más, úgy mint az ugrálókötél, kettlebell stb. A lényeg, h túl megerőltető ne legyen és lehetőleg megszakítatlanul tudd csinálni. Utána kellene fehérjebevitel, persze megfelelő napi vízbevitel is.
Annyit, amennyit írtál rá kellene szánni, néhány hétig-hónapig inkább, hogy legyen eredménye. És az étrendedre is oda kellene figyelned. Először azt mondanám, hogy a finomított, egyszerű szénhidrátokat és a zsírokat hagyd ki, de ha tényleg komolyan gondolod, úgyis utánakérdezel még :) Ennél sokkal részletesebben is el lehet mondani egy diétát, én most csak nagy vonalakban foglaltam össze neked.
de iskolába nem vihetek reggelire egy fél sült csirkét xD
Amúgy is nem eszek semminemű bolti ételt, boltból még húst sem veszünk. Vágunk évi 2 disznót, 1-2 birkát, 200 csirkét, pár nyulat, fácánt, gyöngyit, kacsát, libát, pulykát. Háztól hordjuk a tejet is. Szóval amiket meg normálisabb ditákat találtam, abba meg párizsi meg egyebek, én meg olyat 6. éve hogy nem esek. PAraszt kaják 1000-rel, paraszt vagyok én is. A családom is. Ez van felénk, megpróbálom hanyagolni az esti kenyeret, de suliba csak azt viszek, amúgy ma is egy marék ropit vacsoráztam. Az nem mindig van, csak egy átlagos vacsim olyan. Ma pl megettem 6 pogácsát, megittam 1 liter limonádét, egy nagy szelet rakott spagettit, meg egy marék ropit, ittam még egy liter teát. Meg egy kistányér házi savanyúságot. uborka, paprika, hagyma, karfiol, káposzta. Cukorból kéne kevesebb? Meg kenyérfélékből, tésztafélékből?
Igen, a fehér lisztből, akkor már egyél inkább teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokat. A telített zsírt is hanyagolhatnád. Nem a sültekkel van a baj, én is meghalnék hús nélkül. Hanem akkor már inkább egyél zsír nélkül sütött ételeket. A kolbit meg pörköltet mellőzd. Nem tudom, mennyire vagy hízékony, de valószínűleg neked tudatosabban kell étkezned. Engem is kb. 17 éves koromig ilyesmi házikoszton tartottak, mégsem voltam soha kövér, persze világéletemben sportoltam. Plusz én sokkal nehezebben hízom, szerencsére, én megtehetem, bár egy ideje már nem teszem. Azóta már én állítom össze magamnak a kaját.
Azt javasolnám neked, hogy vegyél otthonra egy kettlebell-t, egy 12-16 kilósat. Azt a szobában is csinálhatod, bármilyen az idő, bár sokkal élvezetesebb a szabadban edzeni :) Azzal ha ráfordítod a leírt időt, egész szép eredményeket lehet elérni. Ha érdekel vagy már beszereznéd, akkor írj vissza, kell hozzá egy kis alaptudás, mielőtt nekikezd az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!