Hogyan tudnék fogyni nyárig 10-15 kg-ot?
A helyes, egészséges fogyás kulcsa, mint már oly sokan leírták az oldalon, a szálkásító diéta.
"A testsúly, pontosabban a testzsír százalék csökkentésének folyamatát nevezik a testépítésben szálkásításnak. A folyamat célja, hogy az izmokat takaró zsír- és bőralatti vízréteg minimalizálásával a lehető legdefiniáltabb állapotba - azaz legjobban látható, kirajzolódó formába kerön az izomzat.
A szálkásítás első része, a testzsírszázalék csökkentése elsősorban szigorú diétával érhető el. Ahhoz, hogy szervezetünk a meglévő zsírréteget elégesse, ollmódon kell megszorítani az össz-kalóriabevitelt, hogy ez minél kevésbé lassítsa le a szervezet anyagcseréjét. Ehhez rendszeres, de kis adagokban történő táplálékbevitelre (napi 8-10 étkezés is akár), rendszeres de nem túl megterhelő testmozgásra, és a kalória arányában minél magasabb és jobb minőségű fehérje bevitelére van szükség. A folyamat során drasztikusan visszaesik az erőszint, és komoly kitartást követel a szénhidrátszegény diéta betartása."
Első körben az étrendet kell beállítani. Minimum 160 grammnyi fehérjére lesz szükséged, de ha több az sem baj, a szénhidrát mennyiséget tartsd minél alacsonyabban, 80-100 gramm körül.
Naponta fogyassz húst, sovány fehér húst, halat, gombát, tojás és igyál meg 1-2 adag fehérje turmixot.
Pl ezt: [link]
Ezeknek nagyon magas a fehérje adagjuk 22 gramm van egy pohárban (2,5dl) és csak 2-3 gramm szénhidrát társul hozzá.
Én ezt iszom edzés után, és lefekvés előtt 1,5 órával, utolsó étkezésként.
Reggel kezd a napot lassan felszívódú szénhidrátokkal, a kulcsszó a glikémiás index, így keresd a neten. Egyél hozzá tojást, 3-4-5 darabot is akár. Majd délelőtt egyél egy kis gyümölcsöt a vitaminok gyanánt, ez is szénhidrát lesz, így figyelj, hogy sokat egyél belőle, 2-3 darab narancs, pár szem kiwi, 2 alma stb. Banán nem.
Ebédre egyél egy jó adag fehér húst, valami zöldségkörettel, délután párolt halat, sovány túrót, és a fehérje port, lényeg, hogy ne egyél, vagy csak nagyon kevés szénhidrátot.
[link] Itt vannak jó étrendek válaszd ki a neked valót.
Köszönöm a tartalmas válaszokat! :-)
Utolsó! Néztem már a [link] honlapon az étrendeket, de olyat ami szénhidrátszegény diéta csak olyat találtam ami nőknek van ! :S Vagy azt csinálhatják férfiak/fiúk is???
A fehérje port valamelyik nap elmegyek és megveszem, amúgy vettem egyik nap a BioTechben L-Carnitine + Chrome 70.000mg folyadékot, edzés előtt kell fél órával bevennem. Ez mellé lehet a fehérjeport is akkor ?
Edzésekben mit ajánlasz? Heti hányszor, és mit?
Jelenleg heti 3 súlyzós edzést csinálok, itt az edzésterv : [link]
Mi a véleményed erről az edzéstervről? Jó lesz vagy válasszak megterhelőbbet, ami jobban éget zsírt? Esetleg tudnál segíteni?:)
Bocsi a sok kérdésért, és köszi előre is ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!