Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért jön rám a "zabálhatnék"...

Miért jön rám a "zabálhatnék" pár nappal mensi előtt?

Figyelt kérdés
Pár nappal előtte olyan éhség tör rám, hogy a fél hűtőt meg tudnám enni. Gyakrabban, és többet kívánok enni azokban a napokban, alig fékezem magam. Ha elkezdek enni akkor az van, hogy még még még enni.
2013. febr. 8. 10:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hormonok miatt. Ösztrogén hiány...teljesen normális, kis önuralommal elkerülheted, hogy kilókat szedjél fel.

Fogamzásgátlót szedsz? Normális a testsúlyod? Egyéb tüneted nincsen?

2013. febr. 8. 11:10
 2/11 anonim ***** válasza:

sok nőnél van ez a jelenség, nálam is.

főleg a csokit kivánom...valamikor zabálok, valamikor tartom magam.

igazából nem problémázok azon, ha pár nap nem figyelek annyira oda.

2013. febr. 8. 11:30
 3/11 A kérdező kommentje:
162/49 vagyok, ezt a súlyt tartom. Nem szedek fogamzásgátlót, nem szedtem soha. Más tünetem nincs, illetve talán a fokozott szomjúságérzet, és mellé a szokásosak, mint alhasi görcsök, néhány pattanás.
2013. febr. 8. 11:30
 4/11 anonim ***** válasza:

Hormonális okok miatt van.

Meg kell tanulni elvonatkoztatni ilyenkor és most nem arról van szó, hogy valaki megkíván valamit és azt megeszi, mert a falási rohamok jóval többek ennél. Ezek felett kell legyen némi önuralmad és csak az elején nehéz, aztán megfogod szokni.

A lényeg, hogy próbáld meg a napi programodat egyformán végezni még azokon a napokon is. Sokan nem veszik észre, de ha az egész napi program ilyenkor más, mint a többi napon, akkor az kibillentheti az étkezési szokásokat is. A testmozgás például stabilan tartja az embert fizikális és mentális szempontból is, az éhségérzet ilyenkor jobban észlelhető, mert a szervezet azt kéri, amire valójában szüksége van. Viszont ha azokon a napokon valaki szinte csak az ágyban fekszik és tévézik, akkor a tunyulás miatt könnyebben becsúszhatnak a nassik meg egyéb nyalánkságok.

A kis részletekre kell odafigyelni, mert sokszor azok vezetnek el a probléma megoldásához.

2013. febr. 8. 11:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Próbálj még több vizet inni ezekben a napokban.
2013. febr. 8. 12:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha zabálhatnékod van, egyél.

Egyszerűen csak zöldségeket, gyümölcsöket, húsételeket, ezektől semmi baj nem lesz.

2013. febr. 8. 13:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem is feltűnt. De nekem az is feltűnt, hogy menstruáció idején jóval kevesebbet eszem, tehát jól van ez így.
2013. febr. 8. 14:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Dettó...

ma is rengeteget ettem és a napokban kell megjönnie...

nem tudom mitől van...:D

2013. febr. 8. 15:35
 9/11 A kérdező kommentje:
Valóban, én is kevesebbet eszem mensi alatt. Lehet így vésztartalékol a szervezet, hogy evési "kényszerrel" készül fel a kimerítő napokra? Lehet rosszat csinálok azzal, hogy visszafogom magam. Mensi első napja a rossz, utána szerencsére 2 nap alatt elmúlik, de abban a következő 2 napban kimerültnek érzem magam, erőtlennek.
2013. febr. 8. 23:02
 10/11 anonim ***** válasza:
54%

A magyar emberek táplálkozása általában eleve tápanyaghiányos. Erről részben nem tehetünk (alacsony vitamin tartalmú zöldségek, gyümölcsök) részben tehetünk (kenyérfélék, tészták - üres kalóriák).

Ez az uralkodó állapot. A legtöbb fogyós módszer azért (is) problémás, mert ezen már nincs mit visszafogni, visszavenni. Így sem jut eléghez a test, a visszafogás valóban nem olyan jó ötlet. A minőség, egyedül ez tűnik jónak, de amint megismerek valami jobbat leírom azt is.

2013. febr. 8. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!