Ez már betegség? És ha igen mivel lehet kezelni?
Nem megyek pszichomókushoz előre szögezem. Na nem azért, csak drága.
Sokat olvasom, főleg TáplálkozásiHarcos válaszaiban, hogy ha eleget eszel minőségi kajákat, akkor nem leszel éhes. És mi van ha mégis?
Tehát minőségi ételeket eszem én, tele is vagyok, még is van egy késztetésem, hogy még ennem kell, pedig már nem bírok, de olyan erős ez a vágy, hogy nem tudom elnyomni és ilyenkor megeszek mindent. Ez már betegség? Mit lehet vele kezdeni?
Jobban tennéd, ha nem hallgatnál a TáplálkozásiHarcos-ra, mert amiket ir, az nem egészen igaz.
Az, hogy szerinte valaki eleget eszik "minöségis kajákból" és utána nem éhes, azt jelenti hogy megeszik 3-4 tányér pörköltet, és akkor lehet, hogy nem lesz éhes, de nem nevezném egészséges ötletnek.
Mellesleg ez az egész nem hiteles, mert semmiféle tudományos háttere nincs ennek a táplálkozási módnak, ez most divat.
Viszont Nyugaton - ahol jóval elöbb indult el ez a étkezési divathóbort - idöközben már rájöttek, hogy tejtermékeket kell fogyasztani, mert különben igen komoly mészhiány alakul ki, és idösebb korban már nem korrigálható, ugyanigy a gabonamentesség sem tartható fenn hosszabb idön kereszül. Igy ott a paleo-étrend idöközben megengedi a kisebb mértékü gabonafogyasztást, és a tejtermekeket kimondottan javasolja.
A TáplálkozásiHarcos meg egy 22 éves valaki, aki kb 1-2 éve kezdte el ezt a módszert, igy sem hosszabb tapasztalata nincs, sem nem lehet ennek az étrendnek a tartós hatásáról mondani semmit.
Inkább egyél rendesen mindent, és akkor nem lesznek ilyen problémáid.
TáplálkozásiHarcos nem normális, állandóan törlik, és mindig újra regisztrál. Ez már vagy a 10. neve...
Nehogy foglalkozz azzal a sok őrülettel, amit itt összehord folyton!
Ha éhes vagy, nem eszel eleget, ez ilyen egyszerű. Tarts mértéket, de ne éheztesd magad! Semmi értelme, hogy hol az éhezéstől szenvedsz, hol pedig azért, mert már nem bírtad, és bezabáltál mindent.
Egyél kiegyensúlyozottan, normálisan, mértékletesen, mindent.
Aham, és Szendi is tegnap kezdte, ugye, kedves első válaszadó?
Kérdező, amióta én TáplálkozásHarcművész tanácsai szerint élek, azóta nincs ilyen kényszerem, hogy akkor is egyek, amikor már nem kell. Sőt, úgy általában éhes sem vagyok, csak amikor már eszembe jut, hogy régen ettem, akkor eszem. De sokkal kevesebbel beérem, mint azelőtt, és megszűntek az étkezések utána fáradtságérzetek is. A csokit már nem is kívánom egyáltalán.
Szóval, a te problémád nem az, hogy éhes vagy még, hanem az, hogy valamit nem adsz meg a szervezetednek, amit kíván és ezt szeretné pótolni. Ezért eszel még azután is, hogy már pukkadásig vagy. Ha úgy érzed, csak a szemed kívánja, próbáld magad átnevelni arra, hogy csak akkor egyél, ha tényleg szükséged van rá (vagy mint én, hogy ha régen ettél és jó volna, ha nem csak 1x ennél egy nap). Ha pedig nem csak a szemed kívánja, akkor nézd át az étrendedet, valamit kihagysz belőle, amit nem kellene (de az tuti, hogy nem a cukor, a gabona és a tejtermék lesz).
"Aham, és Szendi is tegnap kezdte, ugye, kedves első válaszadó? "
Szendinek semmilyen táplápkozástudományi képzettsége sincs, informatikus, rendezö - tehát olyasmikröl irogat, amikhez nem ért.
Az, hogy mit állit, egyáltalán nem bizonyiték semmire, akárki tudna akármilyen hülyeséget állítani, de attól még nem lesz igazság. Amit állit, az is különféle egyéb forrásokból lett összeollózva, amik már régen elavultak.
"Az, hogy mit állit, egyáltalán nem bizonyíték semmire"
Ez így igaz, számomra az a bizonyíték, hogy mennyivel jobban érzem magam így és ezzel ugyan lehet, de felesleges vitatkozni. Te úgy szólsz le valamit, hogy nem próbáltad (tudod, ez kicsit olyan, mint amikor egyes nők elutasítják az anális szexet, mert az fúj milyen undorító és fáj és mittudoménmilyen még, teszik mindezt úgy, hogy nem próbálták, de ha kipróbálnák, lehet, hogy még tetszene is nekik - te is kb így vagy a paleolit táplálkozással, ezen kár vitázni).
Na jó.. szóval sok beszédnek sok az alja.
Aki meg nem olvas szakirodalmat.. az könnyen hisz annak a hiányában, eltérő nézetek pedig vannak, hogy unatkoznék én dietetikusok és egyéb állatfajták, a követőik nélkül.. Nem méltatnám az engem 'dicsőítő' válaszolókat, és már unalmas lenne kitérni a hibáikra. Úgysem tanulnak belőle.
Na most a Kérdező esetét precízebben át kell gondolni. Ha valaki normálisan eszik, ha csak zöldségeket is, jól tud lakni (lásd vegánok). Ha még húsokat (zsírt és fehérjét) is fogyaszt, akkor pláne kell hogy teltségérzetet érezzen. DE..!
Az evés örömteli dolog, az evés feldob, a finom ízeket szeretjük, és az evés pótcselekvéssé válhat. Ezek egyike sem betegség, nem igazán mentális problémák, inkább rossz szokások, vagy nem egészen megfelelő életmód következménye. Ahogyan éjjel ilyen válaszokat böngészni nyilván az én részemről nem éppen megfelelő.. mindenkinek vannak hibái, de lehet javítani rajtuk, maguktól általában nem szűnnek meg.
Na most ha éhes vagy, kísérletezz azzal, hogy eszel. De a normális ételt egyed, nem is kell hogy más legyen otthon. Ha édesség van a háznál, nem kóros állapot ha azt meg is kívánja az ember.. Ha nincs, akkor úgysem eszem meg, nem?
Egyél többet a megfelelő ételekből, találj megfelelő 'nassot' gyümölcsöket, olajos magvakat..
Foglald el magad. Ha adódna egy szabad napom otthon, lehet hogy én is végigenném. De ez jelenleg nem így megy. Járj el otthonról edzeni, vigyél változást az életedbe.. ez már kezd ilyen semmitmondó tanács lenni, inkább azt írd le miket eszel ami után még éhes vagy. Mennyit eszel, jó lenne ismerni a helyzetedet, és akkor még a többiek is biztos előállhatnak valami jó magyarázattal, ötlettel!
1. válaszoló, érvelj hitelesen.
Mészhiány biztos nincs, kalciumra gondolsz. Azt amúgy sem tudjuk hasznosítani a tejből, a kalciumhiány - tejfogyasztás között tudod milyen arány van? Fordított. A tejet nem fogyasztó társadalmak körében alacsonyabb a csontritkulás, kalciumhiány.. Megint tömeges gyilkosságra készülsz. Számos népcsoport nem fogyaszt tejet, most ítéled őket kalciumhiányra? Lehet próbálkozni vele, szerencsére ők ezt nem tudják. Én lehet fiatal vagyok, de a vegánok, vadászó-gyűjtögető embercsoportok némileg nagyobb történelemmel bírnak mint Te vagy én, és meglehetősen távolról ismerik csak a tejet, mondjuk úgy csecsemő korukból, a csontjaik ettől függetlenül vannak rendben. Ami a nagy tejivó magyarságról nem mondható el..
Apropó, a rizsevők! A taoista kínaiak á-á, nem gabonáznak, hát köszönik szépen de nagyon régóta ismerik a glutén káros hatásait, éppen betegnek titulálod őket (hiszen tej és gabonamentes étkezést folytatnak) ámbár ennek ellenére szeretnél Te olyan egészséges és életerős lenni mint ők. Meg persze én is szeretnék, dolgozom is rajta.
Meguntam már cikkek, irodalmak linkelgetését, ha érdekelne a téma kötelességednek éreznéd, hogy tájékozódj az én általam is képviselt nézetek felől.
Amíg viszont csak megaszondod a dolgokat, amíg egyetlen legyintéssel bárkit megsemmisítesz hogy "csak egy" informatikus, csak egy ilyen forma, olyan forma addig nagyon nem vagy korrekt.
Én vehemens természetem ellenére ~22 évesen képes voltam felismerni a nyugati dietetika paradoxonjait és alapvető hibáit. Volt segítségem benne, ez nem vitás.
Te, nos korodtól függetlenül, hogyan is állsz tájékozottsággal, mennyire vagy hajlandó elismerni más igazát - amennyiben az beigazolódik, mennyire vagy képes elismerni a tévedéseidet?
Én ugyan ügyetlen vagyok ilyen téren, de alighanem igen komoly szemléletváltásra voltam képes, ahogyan az el is várható egy észérveket követő embertől. Te mibe is kapaszkodsz még pontosan, talán a beteg emberekbe? :) Ha rajtunk áll, meg fognak gyógyulni, és egyedül maradsz :)
TáplálkozásHarcműves legalább a logika szerint ír és nem a média és a modern " orvostudomány " állásai alapján. A többség persze hajlamos kételkedni azzal, aki az árral szembe úszik, ennyi az egész.
Mindenki a jelenkor nagy dietetikusainak álláspontjával érvel, noha meglepő módon pont a jelenkorban van az emberiség legnagyobb elhízási aránya és ez nemhogy csökkenne, hanem egyre inkább nő. Valamit nagyon tudhatnak akkor ezek a dietetikusok...;)
Ajánlom a Fat Head c. filmet mindazoknak, akik eddig nem látták ( és gyanítom sokan vannak ). Tudtommal magyar változata még nincs, ami nagy kár. Valamikor talán kifogom jegyzetelni belőle a főbb gondolatokat, amelyek szolidan alátámasztják TáplálkozásHarcműves elvét is.
Ez Kedves Kávé egy igazi 0%-os válasz volt :))))
Sebaj, most már én is elkezdek pontozni, és ennyivel emelkedni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!