Min változtassak az étrendemben, ha nem szeretnék tovább fogyni, de hízni sem?
7 hete váltottam életmódot, az elején volt némi kilengés, de a 2. hétre teljesen letisztult az étkezésem. Olyan tempóban, és úgy fogytam, ahogy szerettem volna, az 5. hétre nagyjából el is értem a súlyt, amit szerettem volna. Természetesen utána sem akartam visszatérni a régi dolgokhoz, így az étrend alapjaiban megmaradt, csak mennyiségileg növeltem. Mégis jobban fogyok, mint előtte... Tudna valaki tanácsot adni, min módosítsak?
Jelenlegi étrend:
Hétköznap:
1. étkezés: Gyümölcsturmix (citromlé, reszelt gyömbér, 1/4 banán+1alma vagy körte)
+ 1 kis natur joghurt, 2ek. zabpehely, 1 kk. búzakorpa, 1kk.őrölt lenmag.
VAGY
natur joghurt, 2.ek főtt köles
2.étkezés: 1 keménytojás vagy 1 alma
3. étkezés: főzelék (tök, bab, zöldbab, sárgaborsó, spenót, lencse, vörös lencse, paradicsomos káposzta-minden nap más, rizs/zabliszttel, joghurttal készítve) + 1 tükörtojás
4. étkezés: 1kis marék olajos magkeverék (tökmag, kesudió, dió, mandula)
+ nyers zöldségek, vagy. joghurtos káposztasaláta (natur joghurt, fűszerek, fejeskáposzta, s.répa, hagyma)
5. étkezés: 25 dkg túró, kevés joghurttal + zöldségek (nyers vagy párolt, általában cékla és s.répa)
Hétvége:
Ugyan ez, kivéve, hogy eszem (max.egy szelet) rozskenyeret, plusz az ebéd párolt/sült hús vagy hal + párolt zöldség/főtt krumpli.
Ezen felül napi 1 tejeskávé kókusz/rizs/zabtellyel.
Stevia-val édesítek. Amit muszáj, csak azt sózom, jódozott sóval.
Mozgás: heti 5-6x30 perc futás, pihenőnapo(ko)n egy 60 perces nyújtóprogram.
Szóval, innentől a diéta célja az egészség megőrzése. Mennyiségileg nem tudom növelni, mert képtelen vagyok többet enni. De a zöldségek mennyiségén sem szeretnék változtatni. A rizst nem szeretem, a sok krumpli se jó. Mit lehet tenni?
Köszi annak, aki végigolvasott, és válaszol! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!