Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Összeegyeztethetők-e a fogyókú...

Összeegyeztethetők-e a fogyókúrák a csóró kolis léttel?

Figyelt kérdés

Ugyebár az ember akkor fogy, ha nem eszik, vagy ha kevesebbet eszik. De még inkább akkor, ha hanyagolja a szénhidrátot és mozog. Egy átlagos kollégista viszont krumplin és spagettin él, mert más nem tud megfizetni.

Én mindig úgy vettem észre, hogy a legtöbb fogyókúra vagy drága termékek vásárlásából vagy zöldség-gyümölcs vásárlásából (ami szintén drága) áll.

2013. jan. 31. 13:20
 1/3 anonim ***** válasza:
50%
Én a kollégiumi évek alatt nagyon szép vékonyra tudtam fogyni. Hétvégék után mindig vittem magammal kaját dobozokban, vagy konzerveken éltem. Reggelire valami gyors, péksüti vagy extrudált kenyér volt. Ebédre az, amit vittem otthonról, ha elfogyott, akkor konzerv, de az is két ebédre elosztva. Hozzá még egy bögre instant leves. Akkor volt még a menüben néha egy kis nasi és rengeteg győri jó reggelt, hogy tovább bírjam. Vacsira meg általában megint a reggeli. Nagyon ritkán volt zöldség és gyümölcs, általában csak akkor, ha otthonról vittem. Oké, hogy nem volt a legegészségesebb étrend, de a rengeteg mozgás mellett hamar lementek a kilók és nem is jöttek vissza :-)
2013. jan. 31. 13:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha fogyni akar, akkor tud fogyni egy kollégista is. Nagyszerű kaja például a káposzta, feleannyiba kerül, mint a krumpli és tele van vitaminnal. Csak nem olyan divatos, mint a drága cuccok. Olcsón lehet venni halat, amit serpenyőben meg lehet sütni.

Nekem egyébként az ultimate fogyós cuccok a fagyasztott zöldségek: nem sokkal drágábbak a krumplinál, viszont simán megpárolva tökéletesen kiváltanak egy-egy étkezést.

2013. jan. 31. 14:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy-egy darab hús nem olyan drága és a hentesnél kérhetsz 10 dekás darabokat is lazán, ezeket mondjuk ki lehet sütni fokhagymával, vagy valamilyen fűszerekkel pácolva, plusz fagyasztott zöldség párolva. Salátáknak is megannyi fajtája van. Zöldbordó, sárgarépa, zöldbab, stb. Önmagukban is megállják a helyüket vacsoraként. Borsó konzerv pl két adagra is elég és nem vészes az ára.

Én kenyeret alig eszek. Szoktam venni egy fél kilós szeletelt graham kenyeret. Az egy hétre nekem elég, bár ez sajnos tényleg nem olcsó, de csökkentett kalória tartalmú. Egy nap két szeletet eszek belőle pirítósként. Egy szelet felvágottal, vagy kisdarab kolbásszal. Otthonról vitt savanyú káposztával, vagy valamilyen zöldséggel, ami éppen akciós volt a boltban. Esetleg a kenyér mellé egy tükörtojást eszek. A lényeg a gondolkozásmód. A zöldséggel kell jól lakni, a kenyeret csak úgy hozzá eszed és nem fordítva, ahogy normál helyzetben gondolnád. :)

Nem iszok cukros löttyöket, csak teát édesítővel, vagy vizet, a cukrot és a nasikat teljesen elhagytam az étrendemből, amivel simán kitudom spórolni pl. a graham kenyér árát.

Vannak ízesített puffasztott rizsek, a hagymás a kedvencem, avagy a pizzás abonett. Uzsonnára és tízóraira ebből eszek egyet, esetleg olyan gyümölcsöt, ami éppen szezonális, ezáltal olcsóbb is nyilván. Jó két hétig elég egy csomaggal, vagy tovább is.

Reggelire vagy vacsorára a zabkása is tökéletes egy kis almával, fahéjjal, vagy bármilyen gyümölccsel, esetleg lekvárral. Potom pénz egy-egy adag és nem tartalmaz valami sok kalóriát.

2013. febr. 3. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!