Szerintetek hány kiló vagyok? És mennyit kéne fogynom? Kép lent. Tanácsok a fogyókúrához?
Nem azon van a hangsúly, hogy N. S. képét linkeltem be. Belinkelhettem volna bármelyik másik jó alakú nő képét. Lehet, hogy N. S. bulimiás volt, de van mellette ezer másik nő aki bulimia nélkül, sporttal és egészséggel életmóddal érte el a tökéletes alakot.
Az, hogy a kedves kérdező inkább ne próbáljon meg leadni a feleslegből, mint hogy bulimiás legyen teljesen értelmetlen. A kettő nem jár együtt. Attól, hogy van néhány ember akinek mentális problémái vannak, nem jelenti azt, hogy a fogyókúra szükségszerűen evészavarokkal jár.
Mostanában vettem észre, hogy mennyire szörnyű az emberek hozzáállása a túlsúlyhoz illetve a túlsúlyos emberekhez. A család, közeli hozzátartozók szerintem nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy valaki túlsúlyos legyen, illetve az is maradjon. Természetesen ott kezdődik minden, hogy elterjedt nézet nálunk (is), hogy az embernek annyit kell ennie minden étkezésnél, hogy utána épp, hogy ne okádja ki, ha pedig valaki nem eszi meg a "kívánt" mennyiséget a családtagok hitetlenkedve nézik az "eszementet". Amikor a delikvens hangot adna azon észrevételének miszerint ő már így is túlsúlyos jönnek a haragos felkiáltások, hogy "Dehogy! Miről beszélsz? Te így vagy jó! Ne higgy a TV-nek!" és hasonló okosságok.
Mert hát valamiért, igazán nem tudom, hogy miért, elterjedt nézet az, hogy az emberen lennie kell egy kis "húsnak" (zsírnak).
A barátnőm minden nap szobakerékpározik egy órát, egészségmegőrzés illetve hasi zsírpárna eltüntetése céljából. Az édesanyja akárhányszor benyit a szobába a művelet közben, olyan arcot vesz fel, mint akinek a lányát épp most kínozza egy osztag szörnyeteg, aztán jönnek az okosságok: " Miért csinálod ezt, te jó vagy így!? Jaj de meg vagy izzadva, tüdőgyulladást fogsz kapni!"
A minap olvastam egy cikket az interneten amely arról szólt, hogy milyen toleranciával viseltetünk a túlsúlyos emberek iránt.
Az alkoholistákat mindenki lenézheti, szidhatja. A dohányosokat mindenki megvetheti. A túlsúlyosakra azonban egy szót sem szólhatsz, mert mit képzelsz, hogy valakit a súlya miatt piszkálsz? Hiszen nézzük csak mennyivel veszélytelenebb és ártalmatlan dolog a túlsúly.
Az alkoholtól tönkremehet a májad, amellett, hogy roncsolja az egész szervezetedet, aztán ha elég sokáig csinálod meg is halhatsz. A cigaretta több helyen is rákot okozhat, szintén halálos lehet. Na de a kövérség? Mi a baj vele? Az, hogy évek alatt, lassan de biztosan cukorbetegséget okoz? Hogy tönkreteszi a szívedet és az érrendszeredet? Magas vérnyomás? Azt már nem is említem, hogy garantálja az élethosszon át tartó rossz közérzetet és a 0 magabiztosságot kombinálva 0 önbecsüléssel. De van aki így szeretne élni, illetve sokan szeretnék, hogy mások így éljenek. A fentiekre sokan legyintenek, hogy "ugyan, egy magas vérnyomásba nem halok bele". De igen. Nem most, de 10-20 évvel kevesebbet fogsz élni, mint kéne, és azok az évek sokkal kényelmetlenebbek lesznek.
Kedves kérdező, neked kell eldöntened, hogy elégedett vagy-e magaddal avagy sem. Illetve, mielőtt valaki belekötne abba, hogy a kicsit is túlsúlyos emberek nem lehetnek önmagukkal elégedettek, átfogalmazom a mondandóm. Neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e változtatni önmagadon és az életmódodon.
Ha a válasz igen, itt biztosan sok embert találsz akik segítőkészen várják a kérdéseid.
Elnézést kérek a terjedelem miatt.
Szia!
Szeretnék neked ajánlani egy fogyi progit. Én 170 centis, 62,5 kilós lány vagyok, egy év alatt híztam fel 57-ről. Hasam lapos, derék és comb az, ami husi. Nagyon szeretek enni, imádom a kajákat, szerintem emiatt jöttek fel a kilók, annak ellenére, hogy naponta 2 órát mozgok.
Azt tudom ajánlani, hogy kezdj el egy mozgásformát, ami tetszik, heti 3-4 alkalommal..hastánc, tenisz, csak olyan, ami tényleg tetszik, és éltetforma szerűen tudod csinálni és nem csak a fogyi miatt. A másik, amit most próbálgatok, az a norbi diéta..nem kell minden szart megvenned, annyi a dolog lényege, hogy délig ehetsz kb bármit, déltől 3-ig kevésbé egészségtelen kajákat, 3-tól 10 ig pedig csak szinte nulla szénhidrát/cukortartalmú cuccokat. Én úgy csinálom, hogy reggel megeszem a szokásos szottyos kóbászos melegszendómat, ami boldoggá tesz egész napra, a nap további részében pedig figyelek, hogy mit ehetek és mit nem, és azt is mértékkel. Ez a norbi-dolog nekem azért tetszik, mert nem kell belehalni a diétába, kellemes és depimentes így. Hajrá!! :):)
19-es vagyok.
Ismerem az érzést, kérdező, amikor nagy lelkesen beleveted magad egy diétába vagy sportba, aztán pár hét után annyi a lelkesedésnek, és minden abba marad. Én is így voltam mindennel :(
Lassan 2 hónapja fogyózom, és eddig kb 4 kilót fogytam (úgy, hogy ennyit az elmúlt 4 évben sosem sikerült). Tudod, mi most a kitartásom titka? Fogyiblogot vezetek a neten :). Nekem ez beválni látszik. Az, hogy muszáj beszámolnom arról, mit eszem. Ha nem lenne kontroll, gyakran el-elcsábulnék (nekem az édesség a gyengém, rettentő édesszájú vagyok), és ez valahogy visszatart, hogy be kell számolni.
Esetleg neked is hasznos lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!