Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vitaminok folyamatos szedésétő...

Vitaminok folyamatos szedésétől tényleg lehet hízni?

Figyelt kérdés
minden nap szedek multivitamint, halolajkapszulát, és C vitamint nagy dózisban (750mg), készülök a hűvösebb időkre, és sokan mondják, hogy majd jól elhízom. igaz ez?
2009. szept. 1. 12:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
c vitamintól semmi bajod nem lesz, szentgyörgyi is napi 2-3 grammot szedett, betegebb állapotban 8-10-et is, mégis aszem 93 évet élt komolyabb betegség nélkül...
2012. ápr. 1. 17:22
 22/26 anonim ***** válasza:

meg olvastam vmelyik másik tudorl aki foglalkozott c vitaminnal, ő napi 5-6 grammot szedett rendszeresen, betegen 15-20at is, mégse kristályodott ki semmi, nem let veseköve, és ő is több mint 90 évet élt.

akkor hogy is van ez?

2012. ápr. 1. 17:24
 23/26 anonim ***** válasza:
*tudósról
2012. ápr. 1. 17:24
 24/26 anonim válasza:
A C-vitamin egy esetben okozhat bármi bajt. Ha nem eszed meg. Ezt is Szent-Györgyi Albert mondta, ahogy azt is ,hogy nem is vitaminként kéne tekinteni rá, hanem fontos alapvető élelmiszerre, amit kilós kiszerelésben kéne mindenhol árulni és ott lenne a helye az asztalon a só és bors mellett
2013. nov. 8. 15:34
 25/26 anonim válasza:

Nem lehet túladagolni, nem lesz tőle veseköved (azért sok vizet nem árt inni mellé, hogy fel tudjon oldódni rendesen), a felesleges mennyiség kiürül, Én már ettem egy nap 30-40 grammot is mikor influenzám volt, hasmenés volt csak az eredmény az is csak néhány óráig. Amúgy a legolcsóbb és legjobb hashajtó is a C-vitamin, 10 gramm körül megeszel és garantált az eredmény.

60 mg, ami a javasolt napi adag az röhejesen kevés, az kb. egy tengerimalac adagja, ezt a mennyiséget még Churchillék és hitlerék kísérletezték ki, egymástól függetlenül, azt vizsgálták ,hogy legalább mennyi c-vitamint kell a katonáknak adni, hogy biztosan ne kapjanak skorbutot. A 60 mg csak erre elég. Én olyan 1500-3000 körül szoktam enni átlagosan ha beteg vagyok még többet.

2013. nov. 8. 15:38
 26/26 anonim válasza:

Egyébként nem pont ezen kéne problémázni, C-vitaminból megeszel 30 grammot, ami hivatalos ajánlott mennyiség 500 szorosa, de még az egyébként ajánlottnak min. 10 szerese és lesz tőle egy gyorsan múló hasmenésed, más nem. A vitaminból is lehet mérgezést kapni, egyetlen egy eset volt erre, sarkkutatók valahol Grönlandon jártak így, hónapokig csak jegesmedve májat ettek ,mert más nem volt a környéken ehető. Ehhez az ajánlott mennyiség sok ezer szeresét kell együltő helybe megenni és sem okoz komoly bajt múló rosszullét, max. egy napig tart a mérgezés megszűnése után.

Közben kapható olyan gyógyszer pl. altatók meg fájdalomcsillapítók, amiből 6 szem bevétele halált okoz, ha nicns időben gyomormosás, nem okozhat meg van rá némi esély, hogy okozni fog, hanem tuti biztos halál pl. egy gyereknek 5-6 szem erős altató, egy felnőttnek meg olyan 10-12 szem kb. És hát lássuk be nagyobb reális veszélye van annak, ahogy véletlenül valaki bevesz 6 szem gyógyszert mint annak, hogy megzabál együltő helyben 30 gramm c-vitamint vagy több ezer A-vitamin kapszulát.

2013. nov. 8. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!