Vitaminok folyamatos szedésétől tényleg lehet hízni?
meg olvastam vmelyik másik tudorl aki foglalkozott c vitaminnal, ő napi 5-6 grammot szedett rendszeresen, betegen 15-20at is, mégse kristályodott ki semmi, nem let veseköve, és ő is több mint 90 évet élt.
akkor hogy is van ez?
Nem lehet túladagolni, nem lesz tőle veseköved (azért sok vizet nem árt inni mellé, hogy fel tudjon oldódni rendesen), a felesleges mennyiség kiürül, Én már ettem egy nap 30-40 grammot is mikor influenzám volt, hasmenés volt csak az eredmény az is csak néhány óráig. Amúgy a legolcsóbb és legjobb hashajtó is a C-vitamin, 10 gramm körül megeszel és garantált az eredmény.
60 mg, ami a javasolt napi adag az röhejesen kevés, az kb. egy tengerimalac adagja, ezt a mennyiséget még Churchillék és hitlerék kísérletezték ki, egymástól függetlenül, azt vizsgálták ,hogy legalább mennyi c-vitamint kell a katonáknak adni, hogy biztosan ne kapjanak skorbutot. A 60 mg csak erre elég. Én olyan 1500-3000 körül szoktam enni átlagosan ha beteg vagyok még többet.
Egyébként nem pont ezen kéne problémázni, C-vitaminból megeszel 30 grammot, ami hivatalos ajánlott mennyiség 500 szorosa, de még az egyébként ajánlottnak min. 10 szerese és lesz tőle egy gyorsan múló hasmenésed, más nem. A vitaminból is lehet mérgezést kapni, egyetlen egy eset volt erre, sarkkutatók valahol Grönlandon jártak így, hónapokig csak jegesmedve májat ettek ,mert más nem volt a környéken ehető. Ehhez az ajánlott mennyiség sok ezer szeresét kell együltő helybe megenni és sem okoz komoly bajt múló rosszullét, max. egy napig tart a mérgezés megszűnése után.
Közben kapható olyan gyógyszer pl. altatók meg fájdalomcsillapítók, amiből 6 szem bevétele halált okoz, ha nicns időben gyomormosás, nem okozhat meg van rá némi esély, hogy okozni fog, hanem tuti biztos halál pl. egy gyereknek 5-6 szem erős altató, egy felnőttnek meg olyan 10-12 szem kb. És hát lássuk be nagyobb reális veszélye van annak, ahogy véletlenül valaki bevesz 6 szem gyógyszert mint annak, hogy megzabál együltő helyben 30 gramm c-vitamint vagy több ezer A-vitamin kapszulát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!