Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vitaminok folyamatos szedésétő...

Vitaminok folyamatos szedésétől tényleg lehet hízni?

Figyelt kérdés
minden nap szedek multivitamint, halolajkapszulát, és C vitamint nagy dózisban (750mg), készülök a hűvösebb időkre, és sokan mondják, hogy majd jól elhízom. igaz ez?
2009. szept. 1. 12:39
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
85%
Némelyik vitamintól,igen,lehet hízni.
2009. szept. 1. 13:51
 2/26 anonim ***** válasza:
85%

Jól elhízni nem fogsz, max az lehet, hogy nagyobb lesz az étvágyad, míg be nem áll a vitamin háztartásod.Én is elkezdtem "nagy dózisban" szedni, eleinte nőtt az étvágyam, de most már normális, és nem híztam.

Ja és én tényleg "nagy dózisban" szedem a vitamint, a minimum napi C vitamin 1000 mg, de inkább 2-3ezer!szóval most nem tudom, hogy az 7500mg akar lenni, mert az tényleg nagy dózis, vagy nem írtad el és 750mg, mert az nagyon kevéske!

2009. szept. 1. 14:29
 3/26 anonim ***** válasza:
87%
a B vitamintól lesz nagyobb az étvágyad. Ha 50mg a B1,B2,B6,B12 akkor lehet nagyobb lesz az étvágyad.
2009. szept. 1. 14:35
 4/26 anonim ***** válasza:
63%
napi 1000 mg feletti c vitamin szedése káros, kikristályosodik az izmokban, stb
2009. szept. 1. 14:46
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

14:29es vagyok,ezt a baromságot, hogy kikristályosodik az izmokban, honnan szeded?

Egy pár éve már 2-3ezret szedek naponta(ha érzem hogy kerülget a nátha, akkor 4-5ezret)és nincs bajom tőle!

Amúgy a C vitamin "túladagolásának" a mellékhatása a laza széklet!De akkor már tényleg sokat kell bevenni egy nap!

Semmiféle kikristályosodást nem okoz!

2009. szept. 1. 14:56
 6/26 anonim ***** válasza:
89%

Honnan tudod, hogy nem okoz semmi bajt? Mert nem látod?

Sok-sok (gyógy)szer káros hatása csak hosszú évek, évtizedek múlva válik érezhetővé.

2009. szept. 1. 15:28
 7/26 anonim ***** válasza:
59%

Na ez a különbség!A C VITAMIN nem 'szer' és nem is gyógyszer!

De amúgy ez már eléggé köztudott, nézz utána, hogy nem okoz semmi károsodást!

ja és egy részlet egy cikkből:

"Szent-Györgyi naponta 1.000 milligramm C-vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1-ről 8 grammra emelte, és hamarosan felépült.

A neves táplálkozáskutató, Dr. Michael Colgan 5.000 milligrammot fogyaszt, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling adagja pedig napi 10-18 gramm volt."

2009. szept. 1. 15:43
 8/26 anonim ***** válasza:
78%
A "C" vitaminos vitához. Szentgyörgyi Albert /ugye nem kell elmesélnem, ki volt ő?/ naponta 1000 mg. "C" vitamint szedett élete végéig. Elég sokáig bírta. Tehát nem káros, sőt: amit RD adagként ajánlanak /napi 50 mg!!!/, nevetséges. Nem lehet túladagolni, mert a felesleg a vizelettel távozik a szervezetből. Én is naponta folyamatosan 1000 mg-ot szedek belőle. Mellette "E"-t, "D"-t, Folsavat, négy-öt naponként "A"-t /ezt kell óvatosan szedni!/, cinket, kalciumot minden nap. És persze még egy-két kitűnő hatású más táplálék kiegészítőt is. Ha tudod kontrollálni az étvágyadat, nem fogsz hízni.
2009. szept. 1. 16:06
 9/26 anonim ***** válasza:
85%

C-vitamin napi maximális mennyisége 1000 mg lehet! Ennél többet felesleges, sőt még ártasz is vele. És nem hülyeség amit írtak, de te tudod.

Egyébként a vitaminok önmagukban nem hízlanak, csak tényleg nagyobb étvágyat okoznak, de nem mindenkinél. Nálam igen, és én híztam is :D de nem bánom.

2009. szept. 1. 16:09
 10/26 anonim ***** válasza:
85%
A túlzott C vitamin fogyasztás tönkrevágja a vesédet. Az más, hogy betegség alatt többre van szüksége a szervezetnek, de te alapból szeded. Gratulálok...
2009. szept. 1. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!