Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez így mennyire volt hatásos...

Ez így mennyire volt hatásos eddig?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok jó alakom van de a hasam alján van egy kis felesleg ezt akarom eltüntetni. Hétfőn, kedden és szerdán reggel suliba egy almát ettem, itthon egy répát és este 6-kor almát,korpás kekszet. Ezek mellett rengeteg vizet és zöld teát ittam. Már nem is kívánom a csokit, chipset semmi zsíros kaját. Elmentem futni is meg egyebek. Ez meddig folytatható? hatásos?

2013. jan. 24. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem hatásos, mert bele fogsz betegedni.

Egy alma és egy répa? Egy embernek? És keksz, mintha valami egér lennél?

Veszett fejsze nyele, húsokat (igen, zsír is van bennük, nem tudom hol hallottad hogy ezt nem kell enni) és zöldségeket kéne enni, ehelyett koplalsz egy darab almán és egy répán? Bántó ha megkérdezem, hogy tényleg ennyi eszed van? Miért csinálod ezt magaddal?

2013. jan. 24. 16:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Kb. addig, amíg le nem adod az izmaidat, és éhen nem halsz. Ötször ennyi kajával is lehetne szálkásodni.
2013. jan. 24. 16:39
 3/8 A kérdező kommentje:
nem egy évig csináltam hanem eddig 4 napig. ennyibe senki sem halt bele. úgy gondolom.
2013. jan. 24. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:

És 4 nap alatt.. mit is csinálsz?

Mert hogy fogyni nem fogysz, az biztos. Akkor 4 napig lényegében nem eszel. De ez a fogyókúra rovat, ide olyanok írnak akik fogyni akarnak. Ha te nem eszel, akkor.. táplálkozással kapcsolatos témában igazából.. van értelme kérdezni? :)

2013. jan. 24. 16:41
 5/8 A kérdező kommentje:
csak mertem kérdezni:/ amúgy mi van az olyan emberrel aki léböjt kúrázik vagy vízkúrázik? az sem eszik.és ha nem is kívánom minek egyek?
2013. jan. 24. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Naná meg a másik hogy azért is kár enni mert ki fogod sz*rni.
2013. jan. 24. 16:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Mertél kérdezni, és ha te is akarod itt többen tudnak segíteni. Meg éppenséggel hülyeségeket is írhatnak, de ez benne van a pakliban.

Na most a 'böjtökről' egy kis gondolkodás.. Az emberek egyre nagyobb része kövér. És egyre kövérebb.

Nem csak a nők, de most vegyük a nőket nagyobb részük életük során (Magyarországon, nyugati 'fejlett' országokban) kipróbálnak többször is sikertelen fogyókúrákat.

Na most akkor az ilyen léböjtözők vajon értenek a testükhöz, az egészségükhöz és újra, újra, újra fogyóznak, vagy szimplán.. idősebbek nálad és még MINDIG nem vették a fáradságot, hogy az evésről, a testükről tanuljanak? Az utóbbi áll rájuk.

Ők vizet veszítenek, bizonyos izmokban tárolt tápanyagokat veszítenek, a bélcsatornájukból ürül a széklet, de a fogyásnak közelébe sem érnek.

A fogyás eleve egy lassú, heti 0,5-1 kg körül mozgó testtömeg változás, ami a zsírpárnákat érinti. Napos, hetes kúrák .. egyszerűen csak divatok.

Na most a normális eset, amit én követek: függetlenül attól, hogy én mennyire vagyok hízékony, mennyit eszem, mennyi idős vagyok, alapvetően olyan ételeket eszem, amikről tudom (tudható) hogy kellenek, de nem okoznak baj. Nem okoznak elhízást, hiába lakom jól vacsorára én tömény masszív finom kajával, amíg az élettanilag nem hat rosszul (nevezzük a hízást most rossznak) addig én a legvidámabban maradok egészséges és szálkás. Illetve fogy le így vidáman aki nem az.

Nyilván mások más megoldások mellett kardoskodnak, őket is meg kell hallgatni, én nem tudom mit csinálni velük.. azt tudom mondani, hogy idővel nem fognak bejönni a trükkjeik.. de nem értik a célzást.

Neked annyit kell tudnod, illetve erről érdemes kicsit olvasgatnod is azon felül amit én leírok, hogy különböző zöldségeket, gyümölcsöket, és húsokat kell enned. Azt hiszem ez megvan, sőt most is ilyesmiket ettél (leszámítva a kekszet), kérdés hogy miért ettél kevés zöldséget? :)

Az ilyen kekszek meg tényleg egértápok. A kenyér csak egy megszokott élelmiszer, a kakaó, müzli mind-mind ugyan az a két dolog: tej, és cukor. A kenyér fő tápanyaga, a keményítő az is cukor. A barna kenyéré is. A csokiban is cukor van, az édességekben is.

A másik oldal a tej. A joghurtban, a túróban mind mind tej.

Na most ilyeneket jobb helyeken nem esznek. Nem is ismerik azt, hogy nagy keményítőtartalmú növény, meg hogy állat lefejt teje. Az ilyen helyeken egy 16 éves sem foglalkozik fogyással, mert miből? Hát normális növényeken, húsokon élve nincs ilyen elhízással kapcsolatos probléma! :)

Meg szívbetegség, ízületi betegségek? Ezek mind 1-2 dologra vezethetők vissza, többnyire a tejre és a kenyérre. A kekszed ugyan az az őrlemény mint amiből a kenyér is van, erre figyelj.

De ha főztök egy húslevest tele zöldséggel, hússal az mennyivel táplálóbb, laktatóbb, fogyósabb kaja már, ezt lehet érezni nem? :)

Vagy egy sült hús, de zöldségekkel! A magyar konyha majdnem ilyen, csak mellé krumplit, tésztát, tejfölt, kenyeret tesznek mindenhez.. jó, régen erre volt pénz, volt ilyen időszak, de ma már lehet jobban is csinálni! Sőt muszáj jobban csinálni, mert lassan csak te leszel egészséges, karcsú fiatal már ha sikerül táplálkozásból tanulnod néhány ilyen alapot! :)

2013. jan. 24. 17:03
 8/8 A kérdező kommentje:
utolsó válaszolónak köszönöm, hogy ezt leírtad nekem. jól esik hogy segítettél és megfogadom amiket leírtál:)
2013. jan. 24. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!