Xilit, stevia, egyéb? Mennyitől számítanak drágának, hol a legolcsóbb, a fehér cukorhoz képest mennyi kell belőle?
Figyelt kérdés
Édesszájú vagyok, valamivel ízesíteni szeretném a dolgokat, gyümölcsöt délután már nem ehetek, így ha édeset kívánok, valamit ki kell találnom.
A fent említett édesítőszerek/cukrok elég drágák, de ti mit használtok? Mitől számít még 'jó árnak'?
Egy mokkáskanál ilyen édesítő hány gramm hagyományos cukornak felel meg?
2013. jan. 17. 14:12
1/4 anonim válasza:
én xilitet használtam régebben, mondjuk csak kávéba meg teába mert édességet nem eszem...ugyanannyit használtam belőle mint a rendes cukorból, de első 2 hétben olyan hasmenésem volt tőle mint a fene :D
3/4 anonim válasza:
én is ezt akartam ajánlani :D még jó az eritrit is, azt legolcsóbban 2000/kg lehet beszerezni, a steviát meg próbáld ki mert nem biztos h be fog válni. én azt vettem észre h nem édesít annyira, de édesít viszont egy kis csipet elég pl egy pohár vízbe és ilyenkor nincs melékíze. ha többet teszek nem lesz édesebb de lesz mellékíz
4/4 A kérdező kommentje:
Eritritből ugyanannyi kell mint a sima cukorból?
2013. jan. 19. 16:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!