Durumkockának volt írva, Lidl-ben vettem, de fehér színű volt, nem barnás. Most ez teljes kiőrlésű vagy sem?
"Durumkocka" néven vettem kenyeret a Lidlben, 250 gramm. Kivülről ugye picit barnás volt, de amint felvágtam, láttam, hogy fehér a belseje.
Most ez teljes kiőrlésű vagy honnan jött a durum elnevezés? Mert hogy nem teljes kiőrlésű az biztos... de nem is az a színtiszta puha fehérkenyér mintha valami keveréklisztből lenne.. nem tudom.
Volt róla szó itt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
Én is ma kóstoltam meg, szerintem kifejezetten jó volt, bár nem lesz mindennapi kenyér az asztalon ennyiért.
Köszi!
Este te ennél belőle? Mármint tudom, hogy este nem kéne kenyeret enni, de mivel új termék volt, és annyira ropogós volt, hogy leszeltem a két szélét, az volt a legropogósabb, és ettem belőle este.
természetesen normális körülmények közt nem ettem volna, ha a szokásos tk zsömlét/kiflit veszem.
Nem ismerem a terméket, de ha nincs feltüntetve az összetevők között a teljes kiőrlésű liszt, akkor az nem is abból készült. Figyeld meg hogy az üzletekben mennyi pékárura van feltüntetve hogy teljes kiőrlésű, holott csak részben az-tartalamaz pár %-nyit, amúgy sima fehér lisztből készült.
Hogy a természetesség érzetét keltsék, a gyártók ételszínezéket adagolnak a kenyérhez. A külseje meg attól csillogó barna, hogy sülés előtt megmosták vízzel és tovább sült(pl a "tk vekni").
1. a durum egy búzafajta, nem utal a teljes őrlésre.
2. nem kéne enni belőle, gabona - tömény szénhidrát.
Ergó mérgező glutén és lektin tartalmú, vitaminok és ásványi anyagok felszívódását gátló hatású.
Kiőrléstől függetlenül: nagy vércukor és inzulinszint emelő hatású, ahogy cukrot sem esszük marékszám, a sok keményítő ugyan így hat, ezt tulajdonképpen legjobb meghagyni a madaraknak, rágcsálóknak.. A mi testünknek sajnos nem jó az ilyen étel.
Ez a fogyasztás hatására kialakuló krónikus betegségekben, elhízásban nyilvánul meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!