Ha fehér kenyér helyett csak teljes kiőrlésűt és abonettet eszem, fogyok?
Nem. A kenyérben mi van? Keményítő.
Az abonettben? Keményítő.
Ugyan az a kettő, csak ezt sokan nem tudják. Illetve van egy apró hazugság, az abonett puffasztott, és ezért esetleg kevesebbet eszel belőle. Na most ha kevesebbet eszel, akkor valamennyi "fogyást", legalább látszólag csokitortával is el lehet érni.
Az elkövetkező 50 évben ajánlom kipróbálni az igazi emberi táplálkozást. Zöldségekkel, töltelék kaják nélkül. Húsokat, zöldségeket fogyasztva. Ilyen abonett vagy bármilyen divatbutaság igazából csak hátráltatja az anyagcserénket, fölösleges szénhidráttal terheli a testünket. Tulajdonképpen ennyi erővel egy kevés hamburgert is lehetne enni.
Több kalóriát használsz el mint amennyit beviszel = fogyás. Ennek semmi köze ahhoz, hogy abonettet vagy bármi mást eszel!
Nyilván nem mindegy, hogy izomból van zsírból fogysz, ez a mozgásmennyiségtől meg attól függ, hogy pontosan hogyan tevődik össze az a kalóriamennyiség. Itt már számít, hogy abonett vagy kenyér. Én már csak azért sem vagyok abonett-párti, mert a fogyni nem kúraszerűen kell, hanem életmódváltással. Ki kell alakítanod egy egészséges étrendet, amit akkor is megtarthatsz, ha már lefogytál - nyilván valamivel több kalóriát vihetsz majd be. Én nem igazán tudnám az abonettet az egyészséges étrendbe beilleszteni (a teljes kiőrlésű kenyérről már lehet szó). De ez önmagában nem elég, a mennyiséget is csökkenteni kell.
Nem mítosz, azért egészségesebb, mert magasabb a rosttartalma és így jobban pörgeti az anyagcserét.
A gyors anyagcsere fontos ahhoz, hogy vékony legyen az ember.
Tudod mi pörgeti fel legjobban és mi égeti a legtöbb kalóriát? Az izomtat fenntartása.
Megoldás: sport. És helyes táplálkozás. :)
Mítosz.
A gabona rostjai egy dologra jók, a tápanyagok megkötésében és így a felszívódásuk gátlásában. A bélcsatorna egészségét nagy vízmegkötő képességű rostok segítik, a tk gabonákban nem ezek vannak. Továbbá a penészes-vegyszeres héj fogyasztása csak eü. illetve élelmiszer biztonsági kockázatokkal jár.
Mindemellett a teljes őrlésű liszt ugyan olyan vércukor és inzulinszint emelkedést okoz mint a finom liszt. Vagyis akár nagyobbat, hosszabban tartót.. talán még rosszabb is.
Itt egy cikk, bár szerintem a lényeget leírtam, egyéb érdekességeket egyébként lehet olvasni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!