Anya miért nem támogat a lefogyásomban?
Hónapok óta zaklat azzal, hogy le kell fogynom, mert kövér vagyok. Aztán tegnap végre rászántam magam, és elkezdtem egészségesen étkezni. Erre még fél nap sem telik bele, és már azzal jön, hogy "Na, nem kérsz egy szelet sütit??" -.- Most ezt direkt csinálja? Amikor ő dagadtozott le folyton... Meg amikor tanácsokat kérek, hogy fogyjak le, olyanokat mond, hogy ne egyél, meg hogy este ne egyél, egész nap annyit zabálsz, amennyit akarsz... Ezek tök hülyeségek. Enni sem nagyon tudok mit, mert csak zsíros kaják, kolbász, fehér kenyér, vaj, ilyenek vannak itthon, meg egy-két fonnyadt zöldség. Mit tegyek, hogy fogyjak le így, ha anya egyáltalán nem segít? Legalább kaját venne, hogy ne éhezzek. Most is korog a gyomrom.
16/L
Mondd meg, hogy szeretnél segíteni neki és mostantól elmész helyette bevásárolni. Akkor veszel sok zöldséget, barna kenyeret meg amit szeretnél.
Ezen kívül menjél el valamit mozogni, például futni vagy sétálni, az nem kerül pénzbe.
ezzel sajnos én is így vagyok,a szülők csak mondják hogy fogyjunk,de azt nem nézik hogy nem zsíros ételeket kéne főni,nem mindenből a legkalóriadúsabb kéne,így elégé nehéz fogyni,azt meg nem teszi meg hogy külön főzzön,vagy azt teheted hogy ezeket eszed kisebb mennyiségben vagy rengeteg torna
erre azt mondom hogy könnyű mondani hogy mit együnk de sokan nem nézik hogy nem mindenkinek van rá lehetősége,amit te is megtehetsz az az hogy rengeteg vizet iszol,esetleg sok teát cukor nélkül(napi 2-3litert),ezek is segítenek a fogyásban
Igen, a folyadékfogyasztással nincs gond, inkább az evéssel. Egyébként 171 cm és 76 kg vagyok.
A bevásárlást nem engedné meg, mert élelmiszer boltban dolgozik, így munka előtt/után szokott ő vásárolni.
akkor marad a kisebb mennyiség
am,nekem a nővérem csinálta ezt hogy akárhányszor diétáztam elkezdett előttem sütit meg csokit enni,meg kínálgatta
bár ez azért volt nagyobb szemétség mert ő 83kg én meg 61kg vagyokxD
Legyél egy kicsit önállóbb, nem kell ennyire a szülőktől függni. 16 évesen már elmehetsz venni magadnak ételt. Mennyiség csökkentése sem jó ötlet, ha nem tartotok otthon zöldséget, már így is vitaminhiányod lehet, nem még ha még kevesebbet eszel.
Tanácsot meg nem attól kell kérni, aki azt mondja, hogy fogynod kellene közben meg sütivel tömne.
ha mondjuk nem adnak neki pénzt arra hogy magának vegye a kaját akkor nem tudja ezt megoldani
tényleg az önállóság a legjobb megoldás,de nem minden szülő ad pénzt a gyerekének,nekem spec csak akkor van amikor találok nyári munkát
nekem is mindig ez volt a bajom. a családom kifejezetten egészségtelenül kajál.. sok kóla, az a jó ha tocsog a kaja a zsírban, fehér kenyér kolbásszal meg szalonnával, az van itthon, pedig megtehetnék hogy ne így étkezzenek, mivel apa vállalkozó, keres rendesen, és mégis.. évekig könyörögtem hogy ne már így, vegyenek valami egészségesebbet is, gyakrabban gyümölcs stb, semmit nem használt. most ott tartok hogy mostmár dolgozok nyár óta, de még itt élek, viszont szépen elballagtam külön konyhára, bevásárolok magamnak, főzök magamnak, ők nem nyúlnak a cuccaimhoz én meg az övékhez. így már azért sokkal jobb a helyzet.. mikor még nem tudtam magamra főzni (ergo nem dolgoztam suliba jártam) akkor 1x volt hogy 10kgot leadtam, azt úgy csináltam hogy minden nap aerobikoztam fél órát, kenyeret inkább délelőtt ettem, főtt kaját , gyümölcsöt délután (kivéve ha tocsogott a zsírban..) de ez a kb másfél-2 hónap "jobb időszak" volt, nem tudom hogy de rá bírtam venni őket hogy több gyümi legyen itthon.. de hamar abbamaradt. :/ együtt érzek, sok sikert, de addig míg nem hajlandóak támogatni, háát.. eszméletlen nehéz lesz viszonylag normálisan étkezni..
azt amúgy velem is megcsinálták hogy akármikor vágtam bele újból és újból már al első nap vagy valami über zsírosat főzött anya, vagy pedig rendeltek gyorskaját.. és ugye az eleje a legnehezebb, jött az hogy majd holnaptól, és annyi volt. :/
még azt tudnám esetleg mondani (mostani fejemmel..) hogy próbálj kalóriát számolni.. úgy szinte bármit ehetsz, ha belefér a keretbe.. persze mivel kalóriadúsabb kajákról van szó, nem mondom hogy mindig tele leszel, de ez egy viszonylag jó megoldás lehet. :/ kalóriát szénhidrátot legalább, ha zsírt nem is. :) hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!