158 cm és 56 kg vagyok.22 éves és 1 éve, hogy szültem. Szerintetek fogynom kellene? A súly eloszlik.
Ahhoz, hogy érdëmben kaphass erre választ, a testzsírszázalékodat is mëg këllene adnod. Az a mérvadó!
Pl. van oly embër, aki bár ruhában vékonynak tetszik, mégis tele van zsírral (zsírgiliszta). Ugyanakkor van erős testalkatú embër, akinek igën kicsi a zsírszázaléka. Az utóbbi állapot sokkalta kívánatosabb az előbbinél.
Ugyanakkor vannak mindënféle kalkulátorok, táblázatok, mëlyek mëgadnak ëgy átlag idëális testtömegët. Ez azonban legföljebb iránymutató lëhet (mint írtam), mivel a zsírszázalék számít.
Amennyiben nagy a zsírszázalékod (23%-nál nagyobb), azt tanácsolom, në a fogyásra összpontosíts elsősorban, hanëm az egészségës étkëzésre (kevés zsír, cukor, liszttermék) és a spotra (pl fitness). Fontos lënne erősítenëd izomzatod, mert az égeti a zsírt.
Körpergröße = testmagasság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!