Milyen fogyókúra lenne nekem a megfelelő? (érdekes eset, lent)
14 éves vagyok, 165 cm, és 71 kg :(
kollégista vagyok, az egész napom be van táblázva, így nincsen lehetőségem a sportolásra napi szinten, kivéve a tesiórát, és esetleg este tudnék beszorítani egy kis tornát, de nem vagyok elég kitartó, és elég gyenge is vagyok. Elég válogatós vagyok, illetve társasági evő...Ha unatkozom, eszek, ha szomorú vagyok, kell kis csoki, ha boldog vagyok, szintén, de már kb. egy éve nem hízok tovább. Most itt a koliban elég rossz a kaja, időm nincsen arra hogy kimenjek kaját venni, szóval inkább hétvégén eszem magam tele. a koliban reggelizni szoktam, abonett és vékony réteg vaj, viszont délutánra mindig elmúlik az akaraterőm és veszek valamit a büfében... vacsorázni nem szoktam. általában vizet és zöld teát iszok. egyébként mások szerint nem nézek ki csak max. 65 kg-nak, de engem ez sem nyugtat, a cél egy kis szálkásodás és max. 57 kg. áprilisig, legalább de márciusra szeretnék látványos változást. önbizalmam nincs sok, ha bármi kérdés van még válaszolok, csak segítsetek! nem szeretem magam!:(
köszönöm szépen!:)
Húst és zöldséget kell enni, nincs más.
Ha csokit akarsz enni, nincs akaraterőd .. ezeken magad segíthetsz :/
Pedig na nincs akaraterőd, akkor nem fog menni. Csak a kifogásokat írod végig. Nincs csodamódszer. Én január 1-től kezdtem neki, szóval nem régóta, 5 napja, de elszánt vagyok, és megcsinálom. Nem szabad úgy hozzáállni, hogy áá nekem ez se megy, meg ez se megy. Az egész napod be van táblázva, rendben. Gondolom azért van egy kis időd, pl este megnézel egy filmet, vagy amíg elhülyültök a szobatársaddal, vagy stb. Na ez az idő alatt lehetne tornázni. Ha nem akarsz mások előtt tornázni, akkor az is valami, ha pénteken ha hazaérsz akkor tornázol, és szombaton és vasárnap is.
Az elején ne vonj meg magadtól mindent, mert annak 1-2 hét után úgyis vége lesz, és majd nagy lakomába fogsz. Szóval fokozatosan. Ne egyél kenyeret, tésztát, ne igyál üdítőket, ne egyél édességet, csak ritkán, ami nem napi 1-et jelent :) Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, igyál sok vizet 2-3 litert, amennyit bírsz. Ha megiszol 3 liter vizet, akkor nem is leszel már annyira éhes. Ne tv, számítógép, stb. előtt egyél, mert elvonja a figyelmed, és így sokkal többet tömsz magadba. Ne egyél akkor ha éppen nincs semmi dolgod és unatkozol, inkább tornázz!!
Én is így voltam egyébként, ha unatkoztam, ettem, ha szomorú, ha vidám akkor is ettem, mindig találtam rá okot. De ezt nem szabad!! Gondolj bele, 14 éves vagy! Ha így folytatod pár év múlva már 80-90-100 kg leszel. Nem megbántani akarlak, csak tapasztalatból mondom.. Én is így kezdtem, csak én vékonyabb voltam, aztán szépen lassan az évekkel/hónapokkal kúsztak fel a kilók...
Délutánra ne múljon el az akaraterőd, mindig jusson eszedbe, hogy le akarsz fogyni, tűzz ki magad elé célokat.
Persze hogy nincs önbizalmad, de ha így folytatod, nem is lesz. Muszáj elkezdeni, csak az eleje nehéz, utána ha látod hogy egyre vékonyabb vagy, akkor annál jobban motivál majd. Hajrá!
pontosan így voltam én is, és kb 76-78ra csúszott fel 16 éves koromra. akkor azt mondtam, hogy na jó, elég. habár nekem a család nagy támogató volt, apa is akkor kezdett fogyókúrába.
viszont szerintem amivel el kell hogy kezdd, hogy (amennyiben a suliban van a büfé és nem a koliban) nem viszel magaddal pénzt, és akkor nem is tudsz venni semmit. helyette reggel vigyél magaddal valami gyümölcsöt, hogy azért ne éhezz.
tanulás közben lépegess jobbra-balra úgy, hogy a súlyt ráteszed arra a lábadra, amire éppen ráléptél (ezzel amúgy jobb a koncentrációs képesség is, meglepő módon. két legyet egy csapásra.)
ha az ágyon fekve csinálsz valamit, oldalt fekve emelgesd magasba a felső lábad.
ilyen rejtett mozgásokra mindenkinek van ideje!! most is emelgetem a lábam én is :D
ezen felül viszont muszáj legalább 4-5ször szerintem napi 1 óra rendes torna, főleg a te általad kitűzött cél eléréséhez.
abból, hogy azt írod, hogy hétvégén tankolsz fel rendesen, arra következtetek, hogy hazajársz. mondd meg a szüleidnek, hogy fogyni szeretnél, és kérd meg őket, hogy a kísértéseket vegyék el előled olyankor, ne kínálgassanak sütivel meg ilyenek. az viszont már a te felelősséged, hogy kikutatod-e a szekrény mélyén rejlő csokit, avagy sem. meglátod, támogatni fognak!!
viszont ahogy írod, reggelire egy kis abonett, és kész? hát jóhogy feltankolsz a büfében!! úgyhogy mindenképp vigyél magaddal valami egészségeset a kisboltból.
inspirációnak meg még kirakhatsz magadról a képernyődön háttérképnek egy igencsak előnytelen, teljes alakos fotót magadról.
előző vagyok.
meg írhatsz listát, hogy miket szeretnél nagyon csinálni, de a súlyod miatt nem tudsz (pl. nekem ilyenek voltak,amiket szerettem volna:
- a következő nyaraláson beleférni abba a bikinibe, amit tavaly keresztanyámtól kaptam, a rózsaszín ruhám meg ne hurkásodjon
-ha bemegyek egy diszkóba ne azért bámuljanak meg, mert túl kövér vagyok a ruhámhoz, hanem mert milyen jó nő vagyok
-megmutatni gyuszinak (az akkori pasi akibe bele voltam zúgva), hogy vagyok olyan jó nő én is, mint akiért otthagyott
-stb.)
ezt én az ajtómra függesztem fel, valahova olyan helyre rakd, ahol gyakran látod anélkül is, hogy külön kikeresnéd.
Mármint, nem lehet zöldséget, gyümölcsöt és húst enni?
Ugrálnak a szád felé a péksütik, csokoládék? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!