Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy 10 éves gyermek hogyan...

Egy 10 éves gyermek hogyan fogyjon?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 10 éves húgom, aki túlsúlyos, és a felmenőket nézve nem is az a helyzet, hogy serdülőkorában kiegyenlítődik.

Nem is az a helyzet, hogy nem mozog, mert néptáncol és kézilabdázik.

Nem is az a helyzet, hogy amerikai módra eszik össze vissza, bár nassol. Teszteket végeztek rajta, nincs hormonproblémája.

Azt szeretném kérdezni, hogy -- mivel ez jelentősen kezdi befolyásolni az önértékelését -- egy 10 éves kislány hogyan tudna fogyni? Ismer-e valaki olyan érkezési tanácsadót-trénert, aki nem kuruzsló, nem valami önjelölt "néplefogyasztó", hanem tudna hiteles szakmai tanácsadást nyújtani a kishúgomnak. Minden választ előre köszönök.

2013. jan. 4. 16:26
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem, hogy az lenne a legeslegeslegeslegjobb, ha akit ismertek Szeged környéki lenne, de bárki, akit ismertek, kérlek írjátok le.
2013. jan. 4. 16:27
 2/13 anonim ***** válasza:
20%

A legtöbb tanácsadó a hivatalos dieteikai butaságokat mondaná neki.. sok sikert, de ezt nem kívánom senkinek.

Nem tejen és kenyéren, tésztán és krumplin kéne élnie. Ez a közhiedelemmel ellenben mind édesség. Húsokon és zöldségeken kívül mást is eszik? Nem kellene.

Gyümölcs és olajos magvak férnek bele a táplálkozásba, de az alapoz zöldségek és húsok kell adják. Itt van a gond az unokahúgodnál is.

2013. jan. 4. 16:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem vagyok nagy szakerto a fogyas kategoriaban, de annyiban biztos vagyok hogy a mozgas es az egeszseges taplalkozas fogyaszt.Nem tudom heti hany orat neptancol es kezilabdazik a hugod, de ha lehet naponta tornasszon,setaljon,mozogjon egy orat.Egyen kevesebb kenyeret, krumplit, edesseget, makaronet es egyen minel tobb zoldseget, gyumolcsot es feherjeben gazdag hust.Amugy hany kg-os es hany cm-es a hugod?
2013. jan. 4. 16:32
 4/13 anonim ***** válasza:

egy 10 éves gyereknek marha nehéz lesz elmagyarázni, hogy ne egyen csokikat, chipseket, ha eddig arra volt szokva. ugye nem tudom, hogy mit evett eddig, de ha el van hízva és sportol, akkor megegyezhetünk abban, hogy nem teljesen egészségesen evett.

nem szabad fejlődő szervezettel megvonáson alapuló diétát kezdeni, de mindenképpen térj át vagy a szüleid térjenek át az egészséges kaják főzésére otthon és a suliba is ezt küldjék a gyerekkel. persze ott a sulibüfé, tudom én, de hátha meg tudja állni.

szárnyas húsok, halak, zöldség, rizs inkább, mint krumpli, tésztafélékből kis mennyiség, az is inkább durum legyen. magvak, joghurtok, zabpehely vagy teljes kiörlésű müzli összekeverésével pl jó reggeliket tudsz neki összedobni (vagy szüleid, nem tudom, ki áll pontosan az étkezése mögött), soksoksok zöldség!!!, gyümölcs is mehet, bár ha kifejezetten diétáról lenne szó, akkor azért figyelni kell a cukortartalomra, de mindenképp jobb, mint a milka csoki táblástól...

Amiket el kell hagyni: zsíros dolgok, kakaós csiga minden nap tizira és társai, nem kell minden nap csokit sem enni, de ha már igen, akkor legyen 85%-os az élettani hatásai miatt, tejszínt pl lehet helyettesíteni joghurttal és/vagy kefírrel a kajákban, nem kell mindent rántani, inkább grillezni/sütni/párolni -> teflon edényben nulla zsíradékkal is lehet főzni.

most hirtelen ennyi jutott eszembe, de rengeteg helyen lehet javítani az étkezésen, ami egy 10 évesnek sem árt fejlődés szempontjából, sőt!

2013. jan. 4. 19:09
 5/13 anonim ***** válasza:
ja pl vaj sem kell a szendvicsbe. a kenyeret is teljes kiörlésű lisztből válaszd, vagy pl kornspitz. nagyon tápláló és értekes, lassan felszívódó szénhidrát van benne, attól nem lesz éhes jó ideig, pl az tök jó tizire sovány csirkefelvágottal, zöldségekkel, esetleg tojást is rakhatsz bele.
2013. jan. 4. 19:13
 6/13 anonim ***** válasza:
Na a TáplákozásHarcmuves megint megérkezett a hülyeségivel... Egy gyerektől nem lehet teljesen elvonni a szénhidrátot mert egészségtelen. Mindenből kell enni csak mértékkel.
2013. jan. 4. 20:00
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy az utolsó írta: egy gyerektől igenis érdemes elvenni a szénhidrátot, pont mivel egészségtelen. Tehát félig jót írt. Más kérdés, hogy elhízott és cukorbeteg embereket szokás kinevelni ebben az országban, a teljes őrlésű gabonákkal és a tejcivel.

Én már csak mosolygok ezen, elfogadtam hogy ez van :)

És persze velem nem ért egyet a fél ország.. lehet hogy igazuk van, ha elég sokan mondják a butaságot én is elhiszem egyszer :)

2013. jan. 4. 21:08
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzem h körülöttem mindenki hülye, akkor elgondolkodom h talán nem is a többiekkel van a gond...
2013. jan. 4. 21:36
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Tehát a tanulatlan parasztnak van igaza.

Most felidegesíteni akarsz, vagy röhögtetni? Igazából egyik sem igazán megy.

2013. jan. 4. 21:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Ki az a tanulatlan paraszt? :D
2013. jan. 5. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!