A barátom megitatott velem keserű sót hígítva vizel lehet e valami bajom ebből?
Lehet e ettől hasmenésem ?
Ehetek ettől még ma este bármit ? (most ittam meg kb 20 perce )
Ha igen reggelre elmúlik e a hasmenésem ?
A keserű só hashajtó, ami 24 órán belül fog hatni, kilöki belőled, ami most ott van a beleidben.
Egyébként miért itatott meg veled keserűsót? És te miért ittad meg? :o
Hát ő ivott és mondta hogy igyam meg én is :D
és megittam
úgy érzem ez nagy hülyeség volt
És ezt a hatást hogyan semlegesíthetem holnapig mert holnap reggel dolgom van. ahol nem tudok mosdóba menni :$
És most ehetek e valamit ?
Aha és ehetek is ? vagy inkább koplaljak
egész nap nem ettem ...
A keserűsó valóban hashajtó.
Amit megittál abban az adagban kb. mennyi keserűsó volt? Egy pici kanálnyi, vagy 1 evőkanálnyi? Esetleg több?
Ahhoz, hogy teljesen kipucoljon, legalább 20 gramm mennyiséget (kb. 1 evőkanálnyi keserűsót) kell vízben feloldani és meginni.
Ha ennyit vagy ennél nagyobb adagot ittál, akkor:
Mivel folyadékban feloldott állapotban ittad meg, ezért viszonylag gyorsan felszívódik a gyomorból. Tehát felesleges banánt enned, sőt bármi mást se egyél, mert csak nagyobb lesz a széklet mennyiség, és tovább tart a hasmenéses állapot.
Egyébként hatása a bevételt követő 1-2 óra múlva már van, és jó ha nem mész túl messze a mellékhelyiségtől, mert valószínű, hogy többször is futnod kell.
Ha csak egy pici volt benne (pl. 1 mokkáskanálnyi, vagy attól is kevesebb), akkor valószínű, hogy nem lesz semmi különösebb tünete.
Szerintem bármennyit is ittál, valószínű, hogy reggelre túl leszel rajta. Max. még pár napig étkezés után 1-2 órával lesz egy kis hascsikarásod, de az már nem lesz vészes.
De hülye vagy. Mi lesz a következő húzása a "barátodnak"?
Max. összefosod magad, más bajod nem lesz. Gondolom ő meg egy jót röhög rajtad. Ha nem ettél még ma semmit, szerintem egyél most, mert ha nem csinálod össze magad, akkor az éhségtől esel össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!