Kaptam egy olyan mérleget, amely zsírszázalék, víztartalom, izomszázalék, csontozat súlyának mérésére is alkalmas. (? )
Viszont a kapott értékeket nem tudom értelmezni, mivel a hsználati utasításban nincsen olyan táblázat, amely megmutatná, hogy a kapott értékek meddig számítanak egészségesnek.
Meg úgy általánosságban kérdezem, hogy az ilyen mérlegek pontosak? Érnek valamit? Vagy ez is csak szemfényvesztés? És nem szabad megbízni az eredményben?
Nagy pontosságot ne várj tőle, de tájékoztató jelleggel el lehet fogadni. A használati utasításban szokott lenni táblázat az egyes értékekhez. Ezek közül a testzsírszázalék a legérdekesebb, erről például az alábbi helyen tájékozódhatsz. Az értékek felnőttekre érvényesek.
Rendben, köszönöm, ez igazán hasznos!
Akkor majd erre az értékre jobban odafigyelek.
És az izomszázalékra esetleg valamilyen táblázatot nem tudsz-e? Úgy tudom, azt is kísérni kell, mivel akkor jó egy fogyókúra, ha az izmok közben nem épülnek le.
Egyes mérlegeknek letölthető a használati utasítása, amiben találhatsz táblázatokat. A Wikipédia szerint férfiaknál átlagosan 42%, nőknél 36% a vázizomzat aránya.
Én azt javasolnám, hogy a táblázatok helyett a tükröt figyeld. Ha a testzsírszázalékod rendben, de nagyon vékonynak találod magad, építs egy kis izmot.
Nem tudom, mennyire megbízható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!