Ha 2 naponta szobabiciklizek, az jó mozgásnak?
Szoktam és szeretem is, a végére ki is szoktam fáradni, 40 percet szoktam mikor csinálom, de növelni szeretném.
A kajánál kevesebb adagokat eszem és több folyadékot viszek be.
Fogyás szempontjából értelmetlen, egészség szempontjából 10-20 perc intenzív izommunkának lenne pozitív hatása. De ez is olyan, hogy már 3 perc sprint/tekerés csökkenti az inzulinrezisztenciát (!) tehát a 10-20 perc már nem csak igen fárasztó, de komoly edzés is. Persze nem mozgat meg minden izmot.
Az inzulinrezisztencia csökkenése áttételesen segít a fogyásban! Illetve ha számít, az intenzív edzésnek van a legnagyobb kalóriaigénye is. Egy 40 perces aerob edzés összehasonlítva nem egy szintén 40 perces, hanem csak egy fele annyi ideig tartó intervallumos kardió edzéssel (lassabb-gyorsabb tempó vegyesen) az edzés alatti és utáni energia felhasználás az intenzív edzésnél lesz nagyobb. Ez még önmagában nem fogyás, de egy plusz pont az intenzív edzésnek.
Én 160 cm 70 kg-ról fogytam le 55-re, úgy hogy a kajám maradt a régi, csak kisebb adag és többször egy nap(azért nyilván a kenyeret hanyagoltam, max délelőtt)
És én pont, hogy szobabicikliztem, eleinte 40 perceket az kb 300 kcal lehetett, és próbáltam növelni, de én igen is fogytam ezzel.
Aztán áttértem intervallumra, 5 perc gyors tekerés 8 lassabb pl.
TáplálkozásHarcműves látszik, hogy nagyon értesz a dologhoz, és ezt nem azért írtam, hogy beléd kössek! :)
De nekem segített ez a fajta mozgás az elején..és én is úgy tudom, hogy a lényeg h aerob zónában legyél, tehát nem csak a lábam fog erősödni, hanem zsírt is égetek közben, pulzusmérés pedig elég fontos...
szóval szobabringával is fogsz fogyni csak nézd a pulzusodat..minden mozgással égetsz zsírt is, csak legyen egyenletes, aerob, és hosszan tartó
Nem is veszem kötözködésnek. Szubjektív, elhamarkodottan levont tapasztalatnak tekintem.
Visszakérdezek, látszólag durván de meg ne sértődj rajta.
Meghaltál tegnap éjjel? Nem, mert ma írtál. Ha nem haltál meg este, az azt jelenti, hogy a vércukorszinted stabil volt, holott a szíved dobogott, levegőt vettél: energiát használtál fel. A vércukorszinted zsírsavak oxidálásából és aminosavakból származik (glikoneogenezis). Tehát edzéstől függetlenül égetsz zsírt, ennél se többet, se kevesebbet nem állítok.
Lehet hogy nem értek hozzá! :))
Tisztában vagyok vele h kalóriát égetünk még azzal is, ha elnyúlok innen valamiért :D
Én nem kötök beléd, látom hogy tapasztalatból írsz mindent és szakosan is, de nekem meg ez a tapasztalatom, hogy lehet vele fogyni is, de ahhoz nekem pl nem volt elég 20 perc egyenletes tekerés, de 40-60 perc már tudom hogy igen
Viszont így utólag lehet jobb lett volna, ha az elején is intervallumozok, szerinted?
Remélem hogy segít, mert mozogni mindenképp akarok valamit, és mivel van szobabicikli..Viszont a kajálásról lenne egy kérdésem..
reggelente szoktam kenyeret enni, amúgy nem..de a zöldséget nem tudom megenni párolva..egyszerűen utálom..barna rizzsel szoktam néha, az jó?A paradicsom paprika ilyeneket szeretem természetesen
Meg főzeléket szeretnék majd csinálni, hogy változatosabb legyen, csak nem tudom egészségesen hogyan lenne jó elkészíteni, natur joghurttal?
Sajnos húst sem tudok mindig enni, lecsó jó ebédre úgy gondolom néha.A másik hogy délután gyümölcsöt szoktam enni és rántottát zöldségekkel, a túró nekem vhogy nem jön be meg a zab...
Kérdező, jó dolgokat is írtál meg kevésbé jókat is.
A főzelék és a párolt zöldség között nem tudom mi különbséget teszel, én nem pürésítem géppel a zöldségeket, tehát nem főzeléket eszem. Természetesen liszt és tejmentesen.
Lehet enni zabot, kenyeret, barna rizst, csak semmit nem nyersz vele, látszólag jóllaksz tőlük, előrébb viszont nem jutsz sajnos. De a vércukorszinted indokolatlanul magas lesz, az inzulin kiválasztásod megnő.. mindez azért, mert megszokott és könnyebb kenyeret, rizst enni mint zöldséget és tojást-húst, vagy csak zöldséget. Igazából a keményítővel bevitt kalória mennyiség nem ad erőt. Hiányoznak belőlük a felvehető növényi tápanyagok, vitaminok, nagyon vészhelyzet esetére kellene hagyni az ilyen ételeket.
A zab meg a túri is ám csak a betegségeket fenntartó táplálkozási ajánlásokban szerepel. Egyik sem fontos táplálék, viszont mindkettővel megvannak a problémák. De olcsók, ez tagadhatatlan előnyük.
Köszi. Te milyen formában szoktad még enni a zöldséget?Velem tényleg csak annyi a baj h párolva és nem tudom megenni pl a brokkolit(mondjuk sztem amúgy se nagyon) répa, borsó, kukorica(ritkán), paprika, paradicsom,cékla, káposzta az jöhet, csak egy idő után unalmas nyersen ennyi vagy főzve..a barna rizzsel keverve nagyon rossz variáció?
A rántotta mehet délután is zöldségekkel?
A rántotta (és a tojás minden formája mehet) a rizs kis mennyiségben fogyasztva is felviszi a vércukorszintedet, ami potenciálisan a hízás folyamatával egyenlő. Tehát vagy sakkozgatsz és próbálgatod, számolgatod hogy mennyire kevés rizst eszel (és így odafigyeléssel, keveset ártasz tudatosan az egészségednek) nem állítom hogy ez nem járható út. Onnantól kezdve hogy hamburgereken és más gyorskaján is lehet élni hízás nélkül, a kérdés már mindig személyre szabott lesz. Te a mostani állapotodban, a jelenlegi emésztéseddel, fizikai aktivitásoddal vajon mennyi rizst ehetsz egy nap, hogy még fogyj? Lehet keresni a választ, én fölöslegesnek tartom a kockáztatást.
Zöldség ma, nálam:
Volt egy fagyasztott sertés comb, azt elkezdtem főzni, és akkor már belevágtam zöldségnek egy fej kelkáposztát. Így lett ma a káposztaleves nap, ha ha ha.
A húst meg megsütöttem jó sok hagymával, a káposzta torzsájával, kolbásszal.. guszta lett, fészbukkon van fent kép, feldobhatom mert már ránézésre is finom.
Na most egy ilyen levest azt hiszem eléggé változatosan, különböző ízléseknek megfelelően el lehet készíteni. Mert hogy gyakorlatilag bármilyen fűszerezés használható, lehet sok lével (leves) és kevesebbel készíteni, bármilyen zöldséget hozzá lehet adni, darált vagy darabolt hússal is készíthető..
Én csípős fűszerezést választok só-bors mellett, mert ez segíti a zöldségek emésztését, fokhagymával chilivel vagy gyömbérrel kevésbé puffasztanak, momentán egyáltalán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!